Ηλιακές «μπαλοθιές» προειδοποίησης! Τι θα συμβεί μέσα στο 2024

Τι αναφέρουν ερευνητές...

Η Γη θα αντιμετωπίσει έναν βομβαρδισμό πανίσχυρων ηλιακών καταιγίδων, καθώς οι επιστήμονες προβλέπουν την άφιξη του «ηλιακού μέγιστου» το 2024.

Όπως αναφέρεται οι «φωτοβολίδες» αναμένεται να είναι αρκετά ισχυρές ώστε να διαταράξουν το Διαδίκτυο στον κόσμο για εβδομάδες!!!

Σύμφωνα με όσα αναλύονται, περίπου κάθε 11 χρόνια, ο ήλιος βιώνει κάτι που ονομάζεται «ηλιακό μέγιστο» και πυροδοτεί ηλιακές καταιγίδες.

Οι εν λόγω ηλιακές «κηλίδες» -μερικές φορές ομαδοποιούνται σαν νησιά- πραγματοποιούνται εξαιτίας μεγάλων μετατοπίσεων στο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου.

Είναι σε θέση να απελευθερώσουν ισχυρές εκρήξεις ενέργειας, προκαλώντας σε ηλιακές καταιγίδες, οι οποίες δύνανται να πλήξουν τους δορυφόρους και το Διαδίκτυο.

«Οι πιο έντονες καταιγίδες μπορεί μερικές φορές να οδηγήσουν σε καταστροφική τροχιακή διάσπαση δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά στη Γη και να διαταράξουν τις υπηρεσίες που βασίζονται σε δορυφόρους, όπως οι επικοινωνίες και τα δίκτυα πλοήγησης», είπε χαρακτηριστικά ο Dr Dibyendu Nandi, φυσικός από το IISER Kalkata Centre of Excellence in Space Sciences στην Ινδία, στο Mail Online.

«Δύνανται επιπλέον να επιφέρουν ισχυρές διαταραχές στο γεωμαγνητικό πεδίο που ενεργοποιεί τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκονται σε περιοχές μεγάλου γεωγραφικού πλάτους», κατέληξε.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί