• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιαπωνία: Ρομπότ αντικατέστησαν πτυχιούχους στην ορκωμοσία τους λόγω κορωνοϊού! (BINTEO)

Ιαπωνία: Ρομπότ αντικατέστησαν πτυχιούχους στην ορκωμοσία τους λόγω κορωνοϊού! (BINTEO)

Και κράτησαν και τις απαραίτητες αποστάσεις.

Μπορεί σχεδόν όλες οι εαρινές τελετές αποφοίτησης στην Ιαπωνία να έχουν ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά οι φοιτητές ενός πανεπιστημίου της χώρας φρόντισαν να μην αναβληθεί ορκωμοσία τους. Έτσι, ήταν σε θέση να την παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως ελέγχοντας ρομπότ avatar όσο εκείνοι ήταν στο σπίτι τους.

Τα ρομπότ, που ονομάστηκαν “Newme” ήταν κατάλληλα ενδεδυμένα για την τελετή, καθώς φορούσαν και τύβεννο και περίμεναν να παραλάβουν το βραβείο του «αφεντικού» τους από το Business Breakthrough University του Τόκιο.

Τα «πρόσωπα» των ρομπότ δεν ήταν κάτι άλλο παρά τάμπλετ που από εκεί εμφανιζόταν το πρόσωπο του πτυχιούχου που είχε συνδεθεί από το σπίτι με το λάπτοπ του.

«Νομίζω ότι αυτή είναι πραγματικά μια νέα εμπειρία για να πάρει κανείς το πτυχίο του από έναν δημόσιο χώρο, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο σπίτι του λόγω της πανδημίας», δήλωσε ο Καζούκι Ταμούρα μέσω του avatar του όταν έλαβε το δίπλωμα του μεταπτυχιακού τίτλου.

Το πανεπιστήμιο ελπίζει ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση μπορεί να υιοθετηθεί και από άλλα πανεπιστήμια που προσπαθούν να αποφύγουν μαζικές συγκεντρώσεις.

Αντικατοπτρίζοντας τον ανθρώπινο κόσμο, ωστόσο, το σχολείο περιόρισε την τελετή σε τέσσερις μόνο αποφοίτους, έτσι ώστε τα ρομπότ να μπορούν να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση εν μέσω της πανδημίας.

Δείτε σχετικό βίντεο:


Πληροφορίες από HuffPost / photo: video screenshot