Η «τεχνητή νοημοσύνη» στην υπηρεσία πυρασφάλειας Δήμου της Αττικής

Η «τεχνητή νοημοσύνη» θα μπορεί να προβλέψει την επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Το νέο σύστημα θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου (30/9). Στην ουσία πρόκειται για ένα σύστημα που συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και σε υπαρκτές συνθήκες και τα οποία κατά την επεξεργασία τους, μπορούν να προσδιορίσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στον δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

Αυτή τη συλλογή δορυφορικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης από όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες, θα προσφέρει εντελώς δωρεάν στον Δήμο Αχαρνών, για όλο το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού, εταιρεία ιδιώτη και η συλλογή των στοιχείων αυτών θα πραγματοποιείται με σύγχρονες υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), Βαθιάς Μάθησης (Deep Learning) και προηγμένων εφαρμογών γεωπαρατήρησης (Advance GIS). Στη διαδικασία θα περιλαμβάνονται δώδεκα παράμετροι ανάλυσης εδάφους, κλίματος και υψηλής ακρίβειας μετεωρολογικών δεδομένων.

Κάθε εβδομάδα ο Δήμος Αχαρνών θα παραλαμβάνει αναλυτική και λεπτομερή «πρόβλεψη» για τις επόμενες επτά ημέρες με τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Παράλληλα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί χωρίς κανένα κόστος την πλατφόρμα λογισμικού της εταιρείας, για τη χαρτογράφηση των κρίσιμων περιοχών.

amna/ photo pexels

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί