Η Tεχνητή νοημοσύνη κατά των αυτοκτονιών από γέφυρες στη Σεούλ

Η νεαρή γυναίκα θαυμάζει τη θέα από τη γέφυρα ή ετοιμάζεται να πηδήξει;

Σε ερωτήματα σαν αυτό καλούνται να απαντήσουν Νοτιοκορεάτες ερευνητές και υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό και την αποτροπή αποπειρών αυτοκτονίας.

Το σύστημα που αναπτύσσεται «μαθαίνει» να αναγνωρίζει μοτίβα συμπεριφοράς αναλύοντας δεδομένα από κάμερες, αισθητήρες και αρχεία υπηρεσιών διάσωσης από τον Απρίλιο του 2020, ανέφερε την Τετάρτη το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σεούλ.

Με βάση πληροφορίες από ώρες βίντεο από κάμερες ασφαλείας και αξιολογώντας λεπτομέρειες όπως ο δισταγμός που δείχνει κάποιος, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει μια επικίνδυνη κατάσταση και να ενημερώσει άμεσα ομάδες διάσωσης, είπε ο επικεφαλής ερευνητής, Κιμ Τζουν-τσουλ.

«Πιστεύουμε πως η νέα CCTV θα επιτρέψει στις ομάδες μας να εντοπίζουν τις περιπτώσεις αυτές πιο γρήγορα και θα βοηθά να κατευθυνθούμε προς μια κλήση πιο σωστά» είπε στο Reuters ο Κιμ Χιέονγκ-γκιλ, επικεφαλής της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας Γιεουΐντο, παρακολουθώντας βίντεο πραγματικού χρόνου από γέφυρες στον ποταμό Χαν της Σεούλ.

Η ομάδα του Κιμ συνεργάζεται με τους ερευνητές για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής, την οποία θα χρησιμοποιούν πιλοτικά- όπως και το αρχηγείο πυροσβεστικής και αντιμετώπισης καταστροφών της Σεούλ- από τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται πως η Νότια Κορέα, με πληθυσμό 52 εκατομμυρίων ανθρώπων το 2019, είχε τον υψηλότερο βαθμό αυτοκτονιών στον ΟΟΣΑ: Πάνω από 13.700 άνθρωποι αυτοκτόνησαν το ίδιο έτος, σύμφωνα με κυβερνητικά δεδομένα.

Σύμφωνα με στοιχεία της πόλης, περίπου 500 απόπειρες αυτοκτονίας αναφέρονται σε 27 γέφυρες στον περίπου 500 χλμ ποταμό Χαν ετησίως.

naftemporiki / photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί