• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Ρωσία προγραμματίζει τρεις εκτοξεύσεις του διαστημικού πυραύλου Proton-M για το 2021 (Vid)

Η Ρωσία προγραμματίζει τρεις εκτοξεύσεις του διαστημικού πυραύλου Proton-M για το 2021 (Vid)

proton-M
Την εκτόξευση τριών διαστημικών πυραύλων τύπου Proton-M για το 2021 προγραμματίζει η Ρωσία, από το διαστημικό κέντρο του Μπαϊκονούρ.

Την πραγματοποίηση τριών εκτοξεύσεων του διαστημικού πυραύλου μεταφοράς Proton-M από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ το 2021 ετοιμάζει η Ρωσία, σύμφωνα με πηγή της ρωσικής διαστημικής βιομηχανίας που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik.

Ο συγκεκριμένος προγραμματισμός, θα τριπλασιάσει τις εκτοξεύσεις του Proton-M σε σχέση με το 2020, αφού κατά το έτος που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε μόνο μία εκτόξευση του συγκεκριμένου πυραύλου, προκειμένου να τοποθετηθούν σε τροχιά οι δορυφόροι τηλεπικοινωνιών Express-80 και Express-103.

«Τον επόμενο χρόνο, προγραμματίζονται τρεις εκτοξεύσεις Proton-M», δήλωσε συγκεκριμένα η πηγή της διαστημικής βιομηχανίας στο πρακτορείο Sputnik.


Εκπρόσωπος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik πως, το πρόγραμμα εκτόξευσης για το 2021 δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο προγράμματος που έλαβε το πρακτορείο Sputnik, η εκτόξευση ενός πυραύλου μεταφοράς Proton-M με τη νέα μονάδα Nauka (Επιστήμη) από το διαστημικό κέντρο του Μπαϊκονούρ έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου.

sputnik/ photo video screenshot