Η Ρωσία εκτοξεύει τον δορυφόρο πλοήγησης Glonass-K2 επόμενης γενιάς σε τροχιά

Η Ρωσία εκτόξευσε τον δορυφόρο πλοήγησης Glonass-K2 επόμενης γενιάς σε τροχιά στις 7 Αυγούστου, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αλεξάντερ Ιβάνοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής κρατικής διαστημικής εταιρείας Roscosmos.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 7 Αυγούστου ότι ένας πύραυλος φορέας Soyuz-2.1b που μετέφερε στρατιωτικό δορυφόρο εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Plesetsk, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τον τύπο και τις λειτουργίες του.

«Ένας εκσυγχρονισμός μεγάλης κλίμακας του υπάρχοντος παγκόσμιου συστήματος πλοήγησης ξεκίνησε με την εκτόξευση του δορυφόρου Glonass-K2 στις 7 Αυγούστου», σημείωσε ο Ιβάνοφ σε μια ολομέλεια του φόρουμ Army-2023.

Το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης Glonass χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της θέσης, της ταχύτητας και του ακριβούς χρόνου των αντικειμένων στη στεριά, στη θάλασσα, στον αέρα και στο διάστημα.

Τον Ιανουάριο, η Glavkosmos, θυγατρική της Roscosmos, ανακοίνωσε ότι ο Glonass θα αναπληρωθεί με νέους δορυφόρους Glonass-K και Glonass-K2 το 2023.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί