Η πύρινη σφαίρα κάηκε πάνω από την επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας στις 9:33 μ.μ. τοπική ώρα στις 28 Μαΐου, σύμφωνα με πολλά βίντεο από κάμερες αυτοκινήτου που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μετά το συμβάν.
Τα βίντεο δείχνουν τον μετεωρίτη να κάνει ένα δραματικό ταξίδι 5 δευτερολέπτων στον νυχτερινό ουρανό , κατά το οποίο άλλαξε χρώμα από μια απαλή πρασινο-μπλε απόχρωση σε μια έντονη έκρηξη πορτοκαλοκίτρινου φωτός.
Μια πύρινη σφαίρα είναι το όνομα που δίνεται όταν ένας σχετικά μεγάλος μετεωρίτης – με διάμετρο πάνω από 1 χιλιοστό – συγκρούεται με την ατμόσφαιρα της Γης , πυροδοτώντας μια φευγαλέα λάμψη φωτός που μπορεί να επισκιάσει τους ίδιους τους πλανήτες στον νυχτερινό ουρανό. Το χρώμα ενός φλεγόμενου μετεωρίτη καθορίζεται από διάφορους παράγοντες όπως η ταχύτητά του, η σύνθεσή του και ο τρόπος με τον οποίο συμπιέζει τον αέρα στην πορεία του, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Μετεωριτών .
Δεν υπήρχαν σημαντικές βροχές μετεωριτών την εν λόγω νύχτα, επομένως είναι πιθανό η πύρινη σφαίρα της πόλης Μαομίνγκ να γεννήθηκε από έναν «σποραδικό μετεωρίτη» – ένα τυχαίο κομμάτι κοσμικού βράχου. Οι σποραδικοί μετεωρίτες είναι θραύσματα-απομεινάρια από τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος και που περιπλανώνται στο διάστημα.
Δείτε τον λαμπρό μετεωρίτη «πύρινη μπάλα» να εκρήγνυται πάνω από την Κίνα στις 28 Μαΐου.
🇨🇳 | Compilation footage shows the moment a meteor/fireball streaked across the sky in Maoming City, Guangdong Province, China
— RenderNature (@RenderNature) May 28, 2025
On the evening of May 28, 2025, there was a loud bang in the sky, and a super bright fire meteor suddenly descended over the urban area of Maoming!. pic.twitter.com/jaCsZtvocI
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιταλός ΥΠΑΜ: «Ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι η Ευρώπη του χρειάζεται λίγο ή και καθόλου»
- Για αυτό πολεμούν τον Πούτιν! Το ΒΙΝΤΕΟ που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ
- Νέο λογισμικό AI για ταχύτερη διάγνωση εγκεφαλικών μπαίνει το 2026 σε δέκα μεγάλα νοσοκομεία
- Μητσοτάκης για αγρότες: Οι διαμαρτυρίες οφείλουν να να λαμβάνουν υπόψη το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο
- Πλημμύρες στην Ινδονησία: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 900, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών
- Το λάθος που έκανε στο σούπερ μάρκετ και που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, vid
- Νέα ανησυχητική είδηση για τον μεγαλύτερο εν λειτουργία πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης
- Meteo: Πάνω από 260 χιλιοστά το ύψος βροχής στη Βλυχάδα Αττικής – Ρεκόρ στο Νεοχώρι Χαλκιδικής
- Οι Πολωνοί βρήκαν με τι θα αντικαταστήσουν το ρωσικό φυσικό αέριο! ΒΙΝΤΕΟ-ΕΠΟΣ
- Τραγωδία στα Χανιά: Σκοτώθηκε 45χρονος αθλητής ΑμεΑ σε τροχαίο
Κύρια Θέματα









