Η «πιο τρομακτική φωτογραφία» του διαστήματος με τον αιωρούμενο αστροναύτη συγκλονίζει ακόμα και σήμερα(vid)

Πολλά είναι τα τρομακτικά πράγματα που μπορείτε να βρείτε στο διάστημα. Ωστόσο ο τίτλος της «πιο τρομακτικής διαστημικής φωτογραφίας» αποδίδεται στη φωτογραφία του αστροναύτη Bruce McCandless II, που τραβήχτηκε από το διαστημικό λεωφορείο Challenger στις 7 Φεβρουαρίου 1984.

Ο Bruce ήταν ο πρώτος που έκανε το άλμα, και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που έκανε έναν ασύνδετο διαστημικό περίπατο.


Εκείνη την ημέρα , και ξανά στις 9 Φεβρουαρίου, αυτός και ο συνάδελφός του αστροναύτης Μπομπ Στιούαρτ χρησιμοποιώντας την Μονάδα Χειρισμού MMU της NASA, έκαναν χωρίς πρόσδεση διαστημικό περίπατο καθώς αυτοί και το Τσάλεντζερ έτρεχαν μαζί με σχεδόν 28.900 χιλιόμετρα την ώρα. ( 18.000 μίλια την ώρα ).

Οι δύο αστροναύτες βγήκαν χωρίς πρόσδεση στο διάστημα έχοντας στην πλάτη τους μια αυτόνομη συσκευή ελιγμών (Manned Maneuvering Unit (MMU)), η οποία τους έδινε τη δυνατότητα να εκτελούν εργασίες σε απόσταση από το σκάφος. Μάλιστα βρεθήκαν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το διαστημόπλοιο, γύρω στα 90 μέτρα.

Αν και και οι δύο αστροναύτες είχαν προπονηθεί σκληρά για αυτή τη στιγμή, ήταν λίγο ανατριχιαστικό για όσους παρακολουθούσαν από το έδαφος κάτω.

«Η γυναίκα μου ήταν στον έλεγχο της αποστολής και υπήρχε αρκετή ανησυχία», θυμάται ο McCandless σε ένα άρθρο για τον Guardian το 2015.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί