Η NASA ερευνά μυστήριο «διαστημικό αντικείμενο» που έπεσε σε σπίτι στη Φλόριντα

Η NASA ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναλύει ένα αντικείμενο που συνετρίβη από τον ουρανό στο σπίτι ενός άνδρα στη Φλόριντα – το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα κομμάτι συντριμμιών που εκτοξεύτηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Αλεχάντρο Οτέρο από τη Νάπολη της Φλόριντα, ανάρτησε στο X ότι το αντικείμενο “έσκισε τη στέγη και πέρασε (διαμέσου) 2 ορόφων” του σπιτιού του, σχεδόν χτυπώντας τον γιο του, το απόγευμα της 8ης Μαρτίου.

Πιστεύει ότι ήταν ένα κομμάτι μιας παλέτας φορτίου που περιείχε παλιές μπαταρίες που οι ομάδες ελέγχου εδάφους της NASA απελευθέρωσαν από το τροχιακό φυλάκιο το 2021.

Υποτίθεται ότι θα καεί ακίνδυνα πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης στις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις. Ο Otero δημοσίευσε επίσης ένα απόσπασμα από τη βιντεοκάμερα Nest του σπιτιού του, όπου είπε ότι ο ήχος της συντριβής στην οροφή του ακουγόταν στις 2:34 μ.μ.

«Λοιπόν, αυτό είναι το 1934 UTC, το οποίο είναι πολύ συνεπές με την εκτίμηση της Διαστημικής Δύναμης για την επανείσοδο στον Κόλπο το 1929 UTC», σημείωσε ο αστροφυσικός Jonathan McDowell, σε απάντηση. “Πιστεύω ότι μπορεί να έχετε δίκιο και είναι λίγο από την επανεισαγωγή της παλέτας μπαταριών EP-9.”

Η είδηση ​​αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το τοπικό ειδησεογραφικό μέσο winknews.com στις 15 Μαρτίου.

«Η NASA συνέλεξε ένα αντικείμενο σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και θα αναλύσει το αντικείμενο στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα το συντομότερο δυνατό για να προσδιορίσει την προέλευσή του», ανέφερε η διαστημική υπηρεσία σε δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τρίτη. “Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση.”

Μια αναφορά από το εξειδικευμένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ars Technica ανέφερε ότι ενώ οι μπαταρίες ανήκαν στη NASA, ήταν προσαρτημένες σε μια δομή παλέτας που εκτοξεύτηκε από τη διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας – ενδεχομένως περιπλέκοντας τις αξιώσεις ευθύνης.

Παλαιότερα παραδείγματα ανθρωπογενών ανθρώπινων διαστημικών υπολειμμάτων που χτυπούσαν τη Γη περιλαμβάνουν μέρος μιας κάψουλας Dragon του SpaceX που προσγειώθηκε σε αυστραλιανή φάρμα προβάτων το 2022. Το Skylab, ο πρώτος διαστημικός σταθμός των Ηνωμένων Πολιτειών, έπεσε στη Δυτική Αυστραλία.

Πιο πρόσφατα, η Κίνα επικρίθηκε από τη NASA επειδή επέτρεψε στους γιγάντιους πυραύλους της Long March να πέσουν πίσω στη Γη μετά την τροχιά τους.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί