Η κοντινότερη στη Γη μαύρη τρύπα είναι τελικά άστρα «βαμπίρ» (vid)

Το σύστημα αυτό συνεχίζει να αποτελεί στόχο παρατηρήσεων και μελέτης για να διαπιστωθεί τι ακριβώς βρίσκεται και εξελίσσεται εκεί.

Πριν από δύο χρόνια παρατηρήσεις σε μια περιοχή χίλια έτη φωτός μακριά από τη Γη υπέδειξαν την ύπαρξη ενός συστήματος που έλαβε την κωδική ονομασία HR 6819 και σε αυτό ήταν πιθανή η ύπαρξη μιας μαύρης τρύπας. Σε περίπτωση που η ανακάλυψη επιβεβαιωνόταν η μαύρη τρύπα θα ήταν η κοντινότερη στη Γη που γνωρίζουμε.

Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου KU Leuven στο Βέλγιο χρησιμοποίησε το τηλεσκόπιο VLT στο Νότιο Ευρωπαϊκό Αστεροσκοπείο στη Χιλή και με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Astronomy & Astrophysics» αναφέρει ότι το σύστημα αυτό δεν διαθέτει μια μαύρη τρύπα αλλά δύο γειτονικά άστρα τα οποία χαρακτηρίζουν «βαμπίρ επειδή η αλληλεπίδραση τους οδηγεί στο να ρουφάνε και τα δύο ύλη το ένα από το άλλο. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα δύο άστρα βρίσκονται σε τροχιά το ένα γύρο από το άλλο ολοκληρώνοντας μια πλήρη περιστροφή μεταξύ τους σε χρονικό διάστημα 40 ημερών.


Το σύστημα αυτό συνεχίζει να αποτελεί στόχο παρατηρήσεων και μελέτης για να διαπιστωθεί τι ακριβώς βρίσκεται και εξελίσσεται εκεί.

naftemporiki/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί