Η Google προειδοποιεί να μην αγνοείτε ποτέ αυτές τις σημαντικές ειδοποιήσεις ασφαλείας

Οι χρήστες του GOOGLE έχουν προειδοποιηθεί να μην αγνοούν ποτέ σημαντικές ειδοποιήσεις ασφαλείας που αποσκοπούν στη διατήρηση της ασφάλειας των λογαριασμών τους.

Αυτές οι ειδοποιήσεις βοηθούν στην αποτροπή άλλων ατόμων από το να «χρησιμοποιήσουν ή να κάνουν κατάχρηση» του λογαριασμού σας, σημειώνει ο τεχνολογικός γίγαντας στην ιστοσελίδα του.


Για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή, η Google συνιστά να απαντάτε αμέσως σε αυτές τις ειδοποιήσεις ασφαλείας.

ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Η Google θα στείλει σε έναν χρήστη μια ειδοποίηση ασφαλείας μόνο σε τρία συγκεκριμένα σενάρια.

Το πρώτο είναι όταν εντοπίζει σημαντικές ενέργειες στον Λογαριασμό σας Google – όπως αν κάποιος συνδεθεί σε μια νέα συσκευή.

Το δεύτερο είναι εάν ανιχνεύσει ύποπτη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας, όπως εάν αποστέλλεται μεγάλος αριθμός email.

Τρίτον, η Google μπορεί να στείλει μια ειδοποίηση εάν αποκλείσει κάποιον από το να προβεί σε μια σημαντική ενέργεια, όπως η προβολή αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης.

ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Όταν συμβεί αυτό, η Google προτρέπει τους χρήστες να ελέγξουν επιμελώς την ειδοποίηση και στη συνέχεια να αναλάβουν δράση.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην ειδοποίηση ασφαλείας για να ελέγξετε τη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας.

Η παράβλεψη μιας ειδοποίησης θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν απατεώνα να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας και, στη συνέχεια, στα ευαίσθητα δεδομένα σας.


ΑΝ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ
Στην ειδοποίηση ασφαλείας, ελέγξτε τις λεπτομέρειες σύνδεσης, όπως τύπο συσκευής, ώρα και τοποθεσία.

Εάν αυτή η δραστηριότητα δεν φαίνεται οικεία, επιλέξτε “Όχι, ασφαλής λογαριασμός”.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας.

Αυτό μπορεί να απαιτήσει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Google Incognito Mode – πώς λειτουργεί;

Η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης είναι εξαιρετικά χρήσιμη, επειδή μπορεί να σταματήσει το πρόγραμμα περιήγησής σας να αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με το τι κάνετε στο διαδίκτυο στον υπολογιστή σας
Για παράδειγμα, τυχόν ιστότοποι που επισκέπτεστε ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης δεν θα εμφανίζονται στο ιστορικό περιήγησής σας
Επίσης, δεν θα αποθηκεύσετε νέα cookies που να συνδέονται με τη δική σας ταυτότητα – αυτά είναι μικρά αρχεία υπολογιστή που ενημερώνουν τους ιστότοπους εάν είχατε βρεθεί στη σελίδα τους στο παρελθόν
Επίσης, δεν αποθηκεύει δεδομένα ιστότοπου – για παράδειγμα, εάν είστε συνδεδεμένοι σε έναν ιστότοπο, θα αποσυνδεθείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.
Ή εάν θέλετε να αναζητήσετε κάτι στο διαδίκτυο, αλλά δεν θέλετε οι ιστότοποι να σας προβάλλουν συνεχώς διαφημίσεις για αυτό το προϊόν στο μέλλον, η Κατάσταση ανώνυμης περιήγησης θα εμποδίσει αυτούς τους ιστότοπους να γνωρίζουν ότι ενδιαφέρεστε για ένα αντικείμενο.
Μεταβείτε στον Λογαριασμό σας Google > στον πίνακα Βρέθηκαν ζητήματα ασφαλείας, πατήστε Ασφαλής λογαριασμός.

Ωστόσο, εάν είστε βέβαιοι ότι η δραστηριότητα έγινε από εσάς, τότε μπορείτε να επιλέξετε “Ναι”.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας Google ακόμα πιο ασφαλή, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που προτείνει η Google.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.


Χρησιμοποιήστε ένα VPN για να προστατεύσετε την επισκεψιμότητά σας από την υποκλοπή από εισβολείς.

Διατηρήστε το λογισμικό σας ενημερωμένο, καθώς οι νέες ενημερώσεις περιλαμβάνουν ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ασφαλείας που μπορούν να σας βοηθήσουν να σας προστατεύσουν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί