Η Γαλλία και η Ιταλία συνεργάζονται για να δημιουργήσουν κατοικία στη Σελήνη

Η Γαλλία και η Ιταλία συνεργάζονται για να δημιουργήσουν έναν βιότοπο για μελλοντικές σεληνιακές βάσεις με τη γαλλο-ιταλική εταιρεία τεχνολογίας Thales Alenia Space και την Ιταλική Διαστημική Υπηρεσία (ASI) που υπογράφουν σύμβαση για την ανάπτυξη του Πολυχώρου Ενδιαιτήματος (MPH) για το έργο Artemis της NASA.

Πολλές πρόσφατες προσπάθειες έχουν γίνει στους αεροδιαστημικούς κύκλους για την ανάπτυξη των μέσων επιστροφής αστροναυτών στη Σελήνη και τη δημιουργία μόνιμης ανθρώπινης παρουσίας εκεί ως μέρος του έργου Artemis της NASA.

Ωστόσο, μόλις οι διαστημικοί ταξιδιώτες εγκαταλείψουν το σκάφος τους, θα χρειαστούν κάπου για να κρεμάσουν τα διαστημικά τους κράνη και να βάλουν τα πόδια τους.Το Thales Alenia Space έχει ήδη εργαστεί σε τροχιακούς βιότοπους όπως το ESPRIT και το I-HAB της ESA και το HALO του Northrop Grumman, που προορίζονται να υποστηρίξουν τον διαστημικό σταθμό Lunar Gateway της NASA που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει αποστολές πληρώματος σε σεληνιακό και βαθύ διάστημα, επομένως θεωρήθηκε λογική επιλογή για την ASI η απόφαση να ασχοληθεί με την κατασκευή μιας ιταλικής μονάδας σεληνιακού οικοτόπου.

Το MPH είναι λίγο πολύ απλώς μια ιδέα αυτή τη στιγμή, αν και το σχέδιο πέρασε την Επισκόπηση Εναρξης Στοιχείων της NASA στα μέσα Οκτωβρίου και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρώσει μια Mission Concept Review  (MCR) στις αρχές του επόμενου έτους. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία πρέπει να συντονιστεί με διάφορες εταιρείες για να δημιουργήσει τις σύνθετες υποδομές και τις αλυσίδες εφοδιασμού που θα χρειαστούν για τη δημιουργία του πραγματικού οικοτόπου.

Το concept που κυκλοφόρησε φαίνεται πολύ απλό – ουσιαστικά, ένας μεταλλικός κύλινδρος που κάθεται σε αρθρωτά πόδια με ηλιακούς συλλέκτες, ένα πιάτο επικοινωνίας και μια χαριτωμένη μικρή σημαία ASI. Ωστόσο, αυτό πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από μια γυαλιστερή καμπίνα glamping με airlock.

Όταν λειτουργεί, το MPH θα πρέπει να μπορεί να προστατεύει τους κατοίκους του από την έντονη, αμείλικτη κοσμική ακτινοβολία καθώς και τις ακραίες θερμοκρασίες στη σεληνιακή επιφάνεια, οι οποίες κυμαίνονται από 250 °F (120 °C) κατά τη διάρκεια της ημέρας έως -208 °F (-130° C) τη νύχτα ή ακόμα και στη σκιά. Θα πρέπει επίσης να έχει ένα σύστημα υποστήριξης ζωής που να μπορεί να παρέχει αέρα, νερό και σταθερές, βιώσιμες θερμοκρασίες για πέρα ​​από τις λίγες μέρες που μπορούσε να κάνει το παλιό Apollo Lunar Module of the Space Race.

Επιπλέον, θα πρέπει να συνδεθεί με ένα τροφοδοτικό που μπορεί να διατηρήσει τον βιότοπο κατά τη διάρκεια της σεληνιακής νύχτας, να μην είναι ευάλωτο στην προσκολλημένη και καταστροφική σεληνιακή σκόνη και να είναι συμβατό με άλλο υλικό που απαιτείται για την ολοκλήρωση της βάσης.

Η διακόσμηση δεν έχει συζητηθεί ακόμα, αν και δεδομένου του μεγέθους MPH, θα είναι πιθανώς κάτι άνετο.

“Το MPH θα σηματοδοτήσει ένα ιστορικό ορόσημο ως η πρώτη ιταλική μονάδα κατοίκησης που λειτουργεί στη σεληνιακή επιφάνεια. Αυτό είναι θέμα μεγάλης υπερηφάνειας για την εταιρεία μας, η οποία έχει τις μοναδικές τεχνικές και οργανωτικές δεξιότητες για να ξεπεράσει τις προκλήσεις αυτού του είδους”, δήλωσε ο Franco Fenoglio , Επικεφαλής των προγραμμάτων εξερεύνησης και ρομποτικής ανθρώπινης πλανητικής στο Thales Alenia Space.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί