Η φωτογραφία που προκαλεί… βλάβη σε κινητά

Δεν μπορούσε να το πιστέψει ο Γκουράφ Αγκραβάλ, επιστήμονας και ερασιτέχνης φωτογράφος, όταν ξαφνικά άρχισε να βλέπει… στις ειδήσεις μια φωτογραφία που είχε τραβήξει το προηγούμενο καλοκαίρι.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη λίμνη Σεντ Μαίρη της Μοντάνα τον περασμένο Αύγουστο και ανέβηκε σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι πολλοί χρήστες την κατέβασαν στο κινητό τους.

Όταν κάποιοι, όμως, τη χρησιμοποίησαν ως ταπετσαρία στο κινητό τους, αυτά που είχαν λογισμικό Android, αντιμετώπισαν θέματα, όπως η συνεχής ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των ακουστικών τους, με αίτημα επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αυτό σήμαινε ότι όλα τα δεδομένα στα αντίστοιχα κινητά σβήστηκαν!

Πριν από μια εβδομάδα, ο ίδιος είδε ένα tweet στο οποίο ανέφερε αυτό το πρόβλημα και ήρθε σε επαφή με τον χρήστη.

Για την επεξεργασία της φωτογραφίας χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό Lightroom, που ήταν και αυτό που ευθύνεται για τα προβλήματα στα κινητά τηλέφωνα.

Το Lightroom παρέχει τρεις επιλογές λειτουργίας χρώματος και αυτή που επέλεξε ο Γκουράφ είναι αυτή που φαίνεται να προκαλεί δυσλειτουργίες στα Android, «μπερδεύοντας» το λογισμικό των κινητών τηλεφώνων.


photo unsplash