Η Ευρώπη δημιουργεί δορυφορικό στόλο πρόβλεψης ακραίων καιρικών φαινομένων

Όλα τα λεφτά για την κλιματική αλλαγή.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να μας… συντροφεύουν από εδώ και πέρα με την επιστημονική κοινότητα να υποδεικνύει ως υπαίτιο την κλιματική αλλαγή. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αποφάσισε ότι μέχρι να καταφέρει η ανθρωπότητα να βρει λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον μια προσπάθεια αντιμετώπισης των ακραίων φαινομένων και όσο το δυνατόν πιο η έγκαιρη πρόγνωση τέτοιων φαινομένων θα βοηθήσει πολύ σε αυτή την προσπάθεια.

Η ESA αποφάσισε τη δημιουργία ενός στόλου δορυφόρων που σχεδιάζονται έτσι ώστε να εντοπίζουν τα ίχνη ακραίων καιρικών φαινομένων και να ειδοποιούν όσο το δυνατόν νωρίτερα από την εμφάνιση τους για να ληφθούν κάποια μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων που αναμένεται να προκύψουν και αν μη τι άλλο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Οι δορυφόροι MTG-I και MTG-S θα καταγράφουν οπτικά και ηχητικά ατμοσφαιρικά δεδομένα λειτουργώντας σύμφωνα με τους δημιουργούς τους ως ένας «αξονικός τομογράφος» που θα ελέγχει συνεχώς τις ατμοσφαιρικές συνθήκες αναλύοντας ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες και στοιχεία που μπορεί να συνδέονται με εκδήλωση ακραίων φαινομένων. Το κόστος για τη δημιουργία του στόλου ανέρχεται σε τέσσερα δισ. ευρώ και ο πρώτος από τους συνολικά έξι δορυφόρους θα εκτοξευθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ESA στο τέλος του έτους.

naftemporiki/ scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί