Η ESA απαθανάτισε ένα εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ του Ήλιου! «Θα μπορούσε να καταπιεί την γη»

Το Extreme Ultraviolet Imager της ESA έριξε μια προσεκτική ματιά στον Ήλιο ως μέρος μιας κοινής αποστολής με το Parker Solar Probe της NASA, το οποίο είναι μόλις 7,26 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά.

Το βίντεο που τραβήχτηκε δείχνει την πιο κοντινή ματιά στην εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου – το στέμμα – με λεπτομέρεια που δεν είχε ξαναδεί.

Οι περίεργοι κλώνοι πλάσματος που απομακρύνονται από τη χρωμόσφαιρα από το μαγνητικό πεδίο, που ονομάζονται «spicules», δίνουν στον Ήλιο μια παράξενα εμφάνιση, ενώ φωτεινά μπαλώματα «στεφανιαίων βρύων» εμφανίζονται κοντά στη βάση των μεγαλύτερων εκτινάξεων.

Η μεγαλύτερη εκτίναξη όλων, όμως, συνέβη σχεδόν στο κέντρο του βίντεο. Φαίνεται μικροσκοπικό σε σύγκριση με τον υπόλοιπο Ήλιο, αλλά η όψη είναι απατηλή: αυτή η μικρή έκρηξη θα μπορούσε να καταπιεί ολόκληρη τη Γη.

Το βίντεο κατέγραψε επίσης ένα από τα πιο ασυνήθιστα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στον Ήλιο: την «βροχή», καθώς το πλάσμα πέφτει πίσω στον Ήλιο. Ωστόσο, αυτή η «βροχή» είναι εξαιρετικά καυτή, με περίπου 1 εκατομμύριο βαθμούς Κελσίου.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί