• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Avis θα παρουσιάσει την πρώτη «Car Sharing» εφαρμογή στην Ελλάδα

Η Avis θα παρουσιάσει την πρώτη «Car Sharing» εφαρμογή στην Ελλάδα

Ο κύκλος εργασιών της Avis για το 2019 έκλεισε στα 190 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 95 εκατ ευρώ και κέρδη προ φόρων (PBT) στα 31 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία ενεργητικού της εταιρίας σήμερα, ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το 2019 η Avis προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 200 εκατ.,ευρώ, δίνοντας έμφαση στην ανανέωση και μεγέθυνση του στόλου της, ο οποίος ξεπέρασε τα 38.000 οχήματα. Με την αγορά 11.000 νέων οχημάτων, η εταιρία υλοποίησε το 10% των ταξινομήσεων της Ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, αυξάνοντας κατά 30% τους πελάτες της στις υπηρεσίες μακροχρόνιων μισθώσεων (leasing).

Στις υπηρεσίες βραχυχρόνιων μισθώσεων (rent a car), συγκέντρωσε πάνω από 2 εκατ. ημέρες ενοικίασης μέσα στο 2019, ενισχύοντας ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Στο πλαίσιο της παροχής προσωποποιημένων υπηρεσιών, που εκσυγχρονίζουν τα δεδομένα στον κλάδο της μετακίνησης, η Avis σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων θα παρουσιάσει την πρώτη Car Sharing εφαρμογή στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς βρίσκεται ήδη στη διαδικασία πιλοτικής λειτουργίας του. Μέσα από αυτή την εφαρμογή, βασικός στόχος είναι η παροχή εύκολων λύσεων μετακίνησης για όλους μέσα στην πόλη, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα αποσυμφόρηση του αστικού κέντρου, καθώς και βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Αθήνας.

Δήλωση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Avis, Ανδρέας Ταπραντζής, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που φέτος η Avis κλείνει 60 χρόνια πρωτοπορίας στην Ελληνική αγορά. ‘Αλλωστε, οι επιδόσεις μας το 2019, επιβεβαιώνουν τη στρατηγική μας επιλογή να επενδύουμε συνεχώς σε νέες υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρουμε σύγχρονες υπηρεσίες και εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης στους πελάτες μας. Επιπλέον, η Avis πρωταγωνιστεί και στο smart mobility, εισάγοντας την πρώτη Car Sharing εφαρμογή».

photo unsplash