• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Apple παρουσίασε τα νέα smartwatch και iPad – Σιωπή για τα iPhone 12 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Apple παρουσίασε τα νέα smartwatch και iPad – Σιωπή για τα iPhone 12 (ΒΙΝΤΕΟ)

Apple
Τις νέες εκδοχές των Apple Watch και iPad Air παρουσίασε, την Τρίτη (15/09), η Apple αλλά δεν είπε τίποτα για τα επερχόμενα iPhone 12, απογοητεύοντας πολλούς.

Μέσω μιας διαδικτυακής προβολής, η Apple παρουσίασε, την Τρίτη (15/09), νέες εκδόσεις του smartwatch και του iPad της, με νέα χαρακτηριστικά, τα οποία αποκάλεσε ως «επαναστατικά».

Ανάμεσα σε άλλες ιδιότητες, το Apple Watch 6 μπορεί να μετρήσει τον κορεσμό οξυγόνου του κατόχου του, δίνοντας ολοκληρωμένη εικόνα για τη φυσική κατάσταση και την ευεξία του.

Επίσης, η Apple υποστήριξε ότι οι ερευνητές θα μελετήσουν δεδομένα καρδιακού ρυθμού και οξυγόνου στο αίμα από το smartwatch για να ανιχνεύσουν πρώιμα σημάδια αναπνευστικών ασθενειών, όπως το άσθμα και η νόσος COVID-19.

Η αρχική τιμή του Apple Watch είναι 299 δολάρια ενώ η εκδοχή με το GPS κοστίζει 100 δολάρια περισσότερα.

Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε μια φθηνότερη έκδοση του smartwatch που ονομάζεται Apple Watch SE, το οποίο λειτουργεί σε ένα τσιπ S5 που παρουσιάστηκε στο Apple Watch Series 5, αλλά έχει την ίδια μεγάλη οθόνη με τη σειρά 6 και έχει τα περισσότερα χαρακτηριστικά του, με κόστος 279 δολαρίων.

Η νέα γενιά iPad Air, ένα από τα πιο δημοφιλή tablet της εταιρείας, παρουσιάστηκε με σχέδιο παρόμοιο με του iPad Pro και έχει μια θύρα USB-C και μια οπίσθια κάμερα 12 megapixel που χρησιμοποιείται, επίσης, στο iPad Pro.

Το πιο σημαντικό όσον αφορά στο iPad Air είναι πως λειτουργεί με τον τελευταίο επεξεργαστή A14 Bionic της Apple, τον οποίο η εταιρεία περιέγραψε ως «τον πιο προηγμένο που έχουμε κάνει ποτέ».

Επισημαίνεται ότι το κόστος του νέου iPad Air είναι 599 δολάρια ενώ εκείνου με τον επεξεργαστή Α12 φτάνει στα 329.

Η διάθεση των προϊόντων θα αρχίσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Κουβέντα για τα iPhone 12


Μπορεί πολλοί χρήστες να περίμεναν, μεταξύ άλλων, την ανακοίνωση -έστω- των καινούριων iPhone, ωστόσο η Apple τήρησε σιγήν ιχθύος, απογοητεύοντάς τους.

​Έτσι, αναμένεται η παρουσίαση της σειράς iPhone 12 μέσα στον Οκτώβριο σύμφωνα με δημοσιεύσεις leaker στο Twitter, όπως του Τζον Πρόσερ.

sputnik/ photo video screenshot