Η Apple δοκιμάζει το “Apple GPT” και αναπτύσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να “πιάσει” το OpenAI

Η Apple (AAPL.O) εργάζεται σε προσφορές τεχνητής νοημοσύνης (AI) παρόμοιες με το ChatGPT του OpenAI και το Bard της Google, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg News, ανεβάζοντας τις μετοχές της έως και 2% σε υψηλό ρεκόρ.

Ο κατασκευαστής iPhone έχει δημιουργήσει το δικό του πλαίσιο, γνωστό ως “Ajax”, για τη δημιουργία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM) και δοκιμάζει επίσης ένα chatbot που ορισμένοι μηχανικοί αποκαλούν “Apple GPT”, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη άτομα με γνώση του θέματος.

Η Apple μέχρι στιγμής έχει αποστασιοποιηθεί από οποιεσδήποτε μεγάλες κινήσεις στην τεχνητή νοημοσύνη σε πλήρη αντίθεση με άλλους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Alphabet (GOOGL.O) και η Microsoft (MSFT.O) που έχουν κάνει “τολμηρές” κινήσεις για να ενσωματώσουν την τεχνολογία αυτή.

Οι μετοχές της Microsoft, της Nvidia (NVDA.O) και της Alphabet υποχώρησαν περισσότερο από 1% μετά την έκθεση.

Η Apple, ωστόσο, έχει προωθήσει διακριτικά την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη σε ορισμένα από τα προϊόντα της, όπως το Apple Photos, τα μηνύματα κειμένου στη συσκευή και τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας Vision Pro που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ωστόσο, οι αναλυτές λένε ότι η εταιρεία βρίσκεται πίσω από τους ομολόγους της στην ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας.

Το βασικό προϊόν AI της Apple, ο φωνητικός βοηθός Siri, παρέμεινε επίσης στάσιμος με τα χρόνια.

Η έκθεση του Bloomberg ανέφερε ότι πολλές ομάδες εμπλέκονται στην τελευταία προσπάθεια τεχνητής νοημοσύνης, της οποίας ηγούνται ο John Giannandrea, επικεφαλής μηχανικής μάθησης και AI της εταιρείας, και ο Craig Federighi, κορυφαίο στέλεχος μηχανικής λογισμικού της Apple.


Ο νέος εικονικός βοηθός της Apple συνοψίζει κείμενο και απαντά σε ερωτήσεις με βάση τα δεδομένα με τα οποία έχει εκπαιδευτεί και χρησιμοποιείται εσωτερικά για τη δημιουργία πρωτοτύπων προϊόντων, σύμφωνα με την έκθεση. Οι εργαζόμενοι λένε ότι το εργαλείο ουσιαστικά αναπαράγει τα Bard, ChatGPT και Bing AI και λειτουργεί ως εφαρμογή Ιστού.

Η Apple δεν έχει ακόμη ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τα εργαλεία που αναπτύσσει, αλλά στοχεύει να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη το επόμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί