• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Amazon ζήτησε από τους υπαλλήλους της να σβήσουν το TikTok από τα κινητά τους

Η Amazon ζήτησε από τους υπαλλήλους της να σβήσουν το TikTok από τα κινητά τους

Tiktok
Η Amazon ζήτησε από τις υπαλλήλους της να σβήσουν την εφαρμογή TikTok από κάθε συσκευή κινητού που έχει πρόσβαση στα εταιρικά μέιλ λόγω «κινδύνων ασφαλείας».

Ωστόσο, σε εσωτερικό memo, η εταιρεία τονίζει πως οι υπάλληλοί της μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή στους browser των λάπτοπ.

Το app κινεζικής εταιρείας έχει ελεγχθεί ενδελεχώς λόγω φόβων πως μπορεί να διαρρέει δεδομένα στην Κίνα. «Λόγω κινδύνων ασφαλείας, η εφαρμογή TikTok δεν επιτρέπεται πλέον σε φορητές συσκευές που έχουν πρόσβαση στο εταιρικό μέιλ.

Αν διαθέτετε TikTok στη συσκευή σας, πρέπει να το αφαιρέσετε έως τις 10 Ιουλίου ώστε να διατηρήσετε την πρόσβαση μέσω κινητού στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του Amazon» αναφέρει το μέιλ της εταιρείας στους υπαλλήλους της.

Το TikTok απάντησε πως δεν κατανοεί τις ανησυχίες της Amazon: «Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε τις ανησυχίες τους. Είναι ευπρόσδεκτος ο διάλογος ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα όποια θέματα ενδεχομένως έχουν και να επιτρέψουν στη ομάδα τους να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην κοινότητά μας» απάντησε χαρακτηριστικά το TikTok. Το TikTok, που δημιουργήθηκε από την ByteDance με έδρα το Πεκίνο για κοινά εκτός Κίνας, έχει αυξήσει εξαιρετικά τη δημοτικότητά του κατά τη διάρκεια των απανταχού lockdown λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, με περίπου 315 εκατομμύρια ανθρώπους να κατεβάζουν την εφαρμογή τους τρεις πρώτους μήνες του έτους – σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Sensor Tower.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο προσφάτως υποστήριξε πως η εφαρμογή χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο για τις πολιτικές δεδομένων και ιδιωτικότητάς της καθώς η έδρα της βρίσκεται στην Κίνα. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, απαγόρευσε στους υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να κατεβάζουν την εφαρμογή – η οποία ίσως απαγορευτεί στις ΗΠΑ, όπως υπονόησε.

Με πληροφορίες από BBC/ lifo/ photo unsplash