Γκάζι πάτησε η Σιγκαπούρη για την Τεχνητή Νοημοσύνη… Στοχεύει να τριπλασιάσει τους υπαλλήλους A.I.

Τη Δευτέρα (4/12), ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, Λόρενς Γουόνγκ, ανακοίνωσε την εθνική στρατηγική της χώρας να αυξήσει δραστικά τον αριθμό των επιστημόνων τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων ειδικών στη μηχανική μάθηση και μηχανικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Σιγκαπούρη στοχεύει να τριπλασιάσει τον αριθμό αυτών των επαγγελματιών, φτάνοντας όπως αναφέρεται, τους 15.000.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας των 5,45 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία φιλοξενεί τα ασιατικά κεντρικά γραφεία παγκόσμιων τεχνολογικών εταιρειών, δήλωσε πως θα εργαστεί για να ενισχύσει τους διαθέσιμους υπολογιστικούς πόρους υψηλής απόδοσης κάνοντας συνεργασία με κατασκευαστές τσιπ και παρόχους υπηρεσιών cloud.

Η Σιγκαπούρη δεσμεύτηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την τεχνητή νοημοσύνη να αυξήσει τα κυβερνητικά οφέλη για τον εν λόγω τομέα, με την υποστήριξη προγραμμάτων επιτάχυνσης για νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης όπως επίσης και με την ενθάρρυνση των εταιρειών να δημιουργήσουν «κέντρα αριστείας» τεχνητής νοημοσύνης.

Εκτός από την προσπάθεια προσέλκυσης ξένων στελεχών, οι αρχές σχεδιάζουν να αυξήσουν τα τοπικά προγράμματα κατάρτισης στην τεχνητή νοημοσύνη και να ενεργοποιήσουν μια παροχή μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPU) που θα είναι διαθέσιμες στους επιστήμονες της χώρας.

Η Infocomm Media της Σιγκαπούρης (IMDA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα πρωτοβουλία ύψους 52,3 εκατ. δολαρίων (70 εκατ. SGD) για την ανάπτυξη του πρώτου μεγάλου γλωσσικού μοντέλου της Νοτιοανατολικής Ασίας, που θα εξυπηρετεί τις γλώσσες της περιοχής.

(με πληροφορίες από reporter. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί