• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιατί το twitter θα διαγράψει όλους τους ακολούθους του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

Γιατί το twitter θα διαγράψει όλους τους ακολούθους του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι ενώ θα μεταφέρει περίπου δώδεκα επίσημους λογαριασμούς στη διοίκηση Biden, δεν θα μεταφέρει και τους ακολούθους των λογαριασμών.

Η κίνηση αυτή είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη του 2016 όταν το Twitter μετέφερε τους λογαριασμούς της διοίκησης Ομπάμα μαζί με τους ακολούθους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Twitter, την Ημέρα της ορκωμοσίας του 2021, το Twitter θα διευκολύνει τη μεταφορά θεσμικών λογαριασμών του Λευκού Οίκου, όπως @WhiteHouse, @LaCasaBlanca,@Potus , @VP, @PressSec και @Flotus.

«Οι λογαριασμοί δεν θα διατηρήσουν αυτόματα τους υπάρχοντες ακολούθους», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Αντ’ αυτού, το Twitter λέει ότι θα ειδοποιήσει τους χρήστες αυτών των λογαριασμών για να τους ενημερώσει ότι το περιεχόμενο θα αρχειοθετηθεί στην Εθνική Αρχή Αρχείων (NARA).

Οι επίσημοι λογαριασμοί θα μετονομαστούν για να αντικατοπτρίζουν τη διοίκηση στην οποία ανήκαν (δηλαδή – @POTUS θα μετονομαστεί @ POTUS45).

Αυτή είναι μια παρόμοια διαδικασία με αυτή που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό που είναι διαφορετικό είναι ότι η διοίκηση Biden θα κληρονομήσει το λογαριασμό @POTUS με μηδέν ακoλούθους.

Τη στιγμή αυτής της αλλαγής, το Twitter λέει ότι θα ειδοποιήσει τους ακολούθους για τη διαδικασία αρχειοθέτησης και θα τους προσφέρει ταυτόχρονα την επιλογή να ακολουθήσουν τους νέους λογαριασμούς της διοίκησης Biden από το Twitter.

«Για παράδειγμα, τα άτομα που ακολουθούν το @WhiteHouse θα ειδοποιηθούν ότι ο λογαριασμός έχει αρχειοθετηθεί ως @ WhiteHouse45 και έχουν την επιλογή να ακολουθήσουν τον νέο λογαριασμό @WhiteHouse», εξήγησε το Twitter στην ανακοίνωσή του.

Ο Τραμπ θα μπορεί να διατηρήσει τον προσωπικό του λογαριασμό @realdonaldtrump, ο οποίος έχει συγκεντρώσει πάνω από 87 εκατομμύρια οπαδούς, αλλά δεν θα έχει «προστασία» όπως όταν ήταν πρόεδρος.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να του επιβληθούν μέτρα εάν παραβιάζει επανειλημμένα τους κανόνες του Twitter.

Το Twitter δεν έχει εξηγήσει δημοσίως τους λόγους της αλλαγής αλλά σύμφωνα με τη Wall Street Journal ανέφερε την Τρίτη ότι μπορεί να οφείλεται στην εμπειρία της προηγούμενης μεταφοράς καθότι υπήρξαν τεχνολογικά προβλήματα αλλά και παράπονα των χρηστών.

Έτσι, ο Μπάιντεν θα «ξεφορτωθεί» πολλούς από τους ακραίους ακολούθους του Τραμπ.

in/ photo unsplash