• Αρχική
  • Άρθρα
  • Για να αποτρελαθούμε: Η εταιρεία του Pokémon Go ετοιμάζει νέα games επαυξημένης πραγματικότητας

Για να αποτρελαθούμε: Η εταιρεία του Pokémon Go ετοιμάζει νέα games επαυξημένης πραγματικότητας

Το πρώτο project θα είναι γύρω από τα δημοφιλή Pikmin.

Niantic, η εταιρεία πίσω από το ιδιαίτερα πετυχημένο Pokémon Go, συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Nintendo και να δημιουργήσει τα επόμενα games της εταιρείας στην κατηγορία της επαυξημένης πραγματικότητας.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν παιχνίδια που συνδυάζουν την εικόνα του πραγματικού κόσμου, φέρνοντας εικονικά πάνω της χαρακτήρες και στοιχεία του περιβάλλοντος.

Nintendo και Niantic ανακοίνωσαν πως η νέα σελίδα στη συνεργασία τους θα ξεκινήσει με ένα AR game γύρω από τα δημοφιλή Pikmin και πως η κυκλοφορία του προγραμματίζεται για αργότερα μέσα στο 2021.

Το παιχνίδι θα ετοιμαστεί από το studio της Niantic στο Tokyo και οι πρώτες πληροφορίες λένε πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε και κάποια πρώτη εικόνα για το πως θα δείχνει και τι ακριβώς θα προσφέρει στους gamers.

«Pikmin όπως ποτέ στο παρελθόν»
Ο Shigeru Miyamoto, ο άνθρωπος πίσω από τα σημαντικότερα games της Nintendo δήλωσε πως «η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητα της Niantic θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε στους παίκτες τον κόσμο των Pikmin όπως ποτέ στο παρελθόν.

Θέλουμε να δώσουμε στην αγορά ένα παιχνίδι που δεν έχει εμφανιστεί ξανά και να κάνουμε τον κόσμο να περιπλανηθεί και να περπατήσει αρκετά».

Τα videogames Pikmin δίνουν στον παίκτη μια ομάδα μικρών τεράτων (Pikmin) για να τους αναθέσει διάφορες δουλειές, έτσι ώστε να τον βοηθήσουν να περάσει συγκεκριμένο αριθμό επιπέδων.

Το τελευταίο Pikmin videogame που κυκλοφόρησε ήταν το Pikmin 3 Deluxe για το Nintendo Switch.

reader/ photo video screenshot