Τρεις τρόποι για να αδειάσετε μνήμη στο κινητό σας

Ένα από τα ζητήματα που προκύπτουν συχνά μεταξύ των χρηστών smartphone είναι ο ανεπαρκής αποθηκευτικός χώρος.

Ωστόσο, αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, είναι πως υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι επίλυσης του προβλήματος, χωρίς να χρειάζεται απεγκατάσταση εφαρμογών, μεταφορά αρχείων ή διαγραφή φωτογραφιών.

Για την ακρίβεια, οι χρήστες μπορούν να καταφύγουν σε ένα χειροκίνητο τρόπο καθαρισμού που απελευθερώνει μνήμη άνω των 20 GB στο κινητό.

Αυτοί είναι τρεις αποτελεσματικοί τρόποι απελευθέρωσης αποθηκευτικού χώρου:

Telegram: Περιορίστε τα “σκουπίδια” που απομένουν από το Telegram. Παρότι η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα social media και έχει πολλά προτερήματα, το κακό είναι πως αποθηκεύει όλη την πληροφορία σε μια εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου που μπλοκάρει όλο το σύστημα. Για να καθαρίσετε την κρυφή μνήμη (cache), πρέπει να μπείτε στη διαχείριση αρχείων και τα σβήσετε εντελώς τον φάκελο Telegram. Αυτό από μόνο του απελευθερώνει μήνημη άνω των 10 gigabytes.

Thumbnails: Στις συσκευές Android, υπάρχει ο φάκελος DCIM (ή Φωτογραφίες/Pictures) όπου αποθηκεύονται όλα τα μίνι αντίγραφα εικόνων και φωτογραφιών.

Δεδομένα: Τα smartphone διαθέτουν επίσης ένα φάκελο με αυτή την ονομασία (DATA) όπου αποθηκεύονται cache και κάποιες πληροφορίες εφαρμογών.

(sputniknews – φωτο: pexels)