• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το νέο τηλέφωνο της Microsoft κοστίζει 1.400 δολάρια! Ποιος ο λόγος;

Το νέο τηλέφωνο της Microsoft κοστίζει 1.400 δολάρια! Ποιος ο λόγος;

Η τιμή του να ανέρχεται στα 1.399 δολάρια. Γιατί όμως κοστίζει τόσο;

Καταρχάς, είναι αναμφισβήτητα πανακριβό. Και σίγουρα δεν θα σπεύσει ο κόσμος να το αγοράσει. Αλλά η τιμή σε σχέση με αυτά που προσφέρει, έχει νόημα για μερικούς λόγους.

Πρώτον, είναι μια συσκευή διπλής οθόνης. Είναι ουσιαστικά ένα αναδιπλούμενο tablet, το οποίο χρησιμεύει επίσης και ως τηλέφωνο. Κάθε μία από τις δύο οθόνες του Surface Duo είναι 5,6 ιντσών και εάν χρησιμοποιηθεί ως tablet, η οθόνη του γίνεται 8,1 ιντσών, ενώ διαθέτει μία μόνο κάμερα που υποστηρίζει την εγγραφή βίντεο 4Κ.


Ουσιαστικά, δηλαδή, πρόκειται για κάτι σαν μικρό iPad που διπλώνει και γίνεται και τηλέφωνο. Άρα, εν μέρει, έχει νόημα η τιμή των 1.400 δολαρίων. Η συσκευή λειτουργεί επίσης και με τους δύο τρόπους, ώστε να μπορείτε να κλείσετε το τηλέφωνο σαν ένα βιβλίο ή να το έχετε πλήρως ανοιχτό, σαν ένα τηλέφωνο διπλής όψης. Είναι επίσης, εξαιρετικά λεπτό και διαθέτει μία από τις καλύτερες οθόνες από οποιοσδήποτε τηλέφωνο.

Δεύτερον, η Microsoft προωθεί το Duo ως μια συσκευή παραγωγικότητας. Εξάλλου, είναι ένα Surface – η ίδια μάρκα που χρησιμοποιείται για υπολογιστές υψηλών προδιαγραφών που εφαρμόζει και αξιοποιεί το λογισμικό της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Office και των Windows. Η Microsoft είπε ότι βελτιστοποίησε ολόκληρο το Office Suite για το τηλέφωνο αυτό, βοηθώντας τους χρήστες να κάνουν βιντεοκλήσεις (εξαιρετικά σημαντικό αυτή την εποχή) και να ολοκληρώνουν την δουλειά τους εν κινήσει.

Και τρίτον, με το Duo η Microsoft θέλει να δείξει ότι τα κατάφερε. Μπορεί το αρχικό Surface να μην τα πήγε καλά, αλλά έμαθε πολλά και κυρίως πως η ιδέα του φορητού υπολογιστή – tablet μπορεί να είναι η τέλεια λύση. Έτσι, λοιπόν, διάβασε τα σχόλια, τελειοποίησε την συσκευή με την πάροδο του χρόνου και το Surface είναι πλέον ένα επιτυχημένο προϊόν.

(economistas – φωτο:photo screenshot)