• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Instagram ενεργοποιούσε την κάμερα του κινητού χωρίς την εντολή του χρήστη!

Το Instagram ενεργοποιούσε την κάμερα του κινητού χωρίς την εντολή του χρήστη!

social
Η εταιρεία Instagram ανακοίνωσε πως θα διορθώσει λάθος στον κώδικά του, το οποίο ενεργοποιούσε την κάμερα του κινητού χωρίς την εντολή του χρήστη.

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα διορθώσει το τεχνικό πρόβλημα το οποίο έθετε σε λειτουργία την κάμερα του κινητού, χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη όταν χρησιμοποιούσε το Instagram, εξέδωσε η εταιρεία.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο καταγράφηκε σε όσους είχαν εγκατεστημένο στο κινητό τους τηλέφωνο την εκδοχή του συστήματος beta iOS 14, το οποίο και ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του κινητού αν λειτουργεί κάτι, χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει εντολή.

Έτσι, διάφοροι χρήστες έβλεπαν το εικονίδιο της κάμερας ενεργό, χωρίς να έχουν πατήσει ενεργοποίηση.

​Εκπρόσωπος της Instagram δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge, πως για τη λειτουργία της κάμερας χωρίς να την έχει ανοίξει ο χρήστης, ευθυνόταν ένα τεχνικό πρόβλημα (bug) και πως το πρόβλημα θα διορθωθεί.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος: «Έχουμε πρόσβαση στην κάμερά σας μόνο όταν μας ζητάτε να το κάνουμε, για παράδειγμα, όταν αλλάζετε από τη λειτουργία «Ροή» σε «Κάμερα». Βρήκαμε και διορθώνουμε ένα σφάλμα στην έκδοση beta του iOS 14 που αναφέρει λανθασμένα ότι ορισμένα άτομα χρησιμοποιούν την κάμερα όταν δεν τη χρησιμοποιούν. Δεν έχουμε πρόσβαση στην κάμερά σας σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν καταγράφεται περιεχόμενο».

(Sputniknews – φωτο:screenshot)