• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προσοχή! Αυτές οι εφαρμογές ”τρώνε” την μπαταρία στο κινητό και το κάνουν πιο αργό

Προσοχή! Αυτές οι εφαρμογές ”τρώνε” την μπαταρία στο κινητό και το κάνουν πιο αργό

Όσο περισσότερο εξελίσσονται οι εφαρμογές για τα κινητά μας, η μπαταρία τελειώνει γρηγορότερα ενώ πιάνουν και πιο πολύ χώρο στη μνήμη.


Η εταιρεία pCloud μελέτησε τα 100 πιο δημοφιλή apps και βρήκε ποια είναι τα πιο επιβλαβή:

Το Fitbit -που παρακολουθεί την καθημερινή μας δραστηριότητα, τη σωματική άσκηση και τον ύπνο- μαζί με το My Verizon, αποδείχθηκαν οι πιο «καταστροφικές» εφαρμογές για τα τηλέφωνα, καθώς για να λειτουργήσουν χρειάζονται πρόσβαση σε ίντερνετ, κάμερα, τοποθεσία και μικρόφωνο.

«Δολοφόνοι» της μπαταρίας

Βεβαίως, από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν δημοφιλή social media.Μάλιστα, έξι μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 20 πιο επιβλαβείς εφαρμογές.Κατά μέσο όρο, το Facebook, το Instagram, το Snapchat, το Youtube, το WhatsApp και το LinkedIn για να λειτουργήσουν χρειάζονται πρόσβαση σε φωτογραφίες, Wi-Fi, τοποθεσία και μικρόφωνο, πράγμα που σημαίνει πως «τρώνε» πολλή μπαταρία από το τηλέφωνό μας.

«Φωτεινή εξαίρεση» αποτελεί μόνο το Instagram, που όταν βρίσκεται σε νυχτερινή λειτουργία (night mode), μπορεί να εξοικονομήσει έως και 30% από την μπαταρία μας.

Επίσης, παραδόξως, και το Twitter, δεν εμφανίζεται στις 20 πρώτες θέσεις με τις πιο επιβλαβείς εφαρμογές.

Παράλληλα, τα dating apps όπως το Tinder, το Bumble και το Grindr βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα καθώς δεν διαθέτουν night mode και «απομυζούν» την μπαταρία μας.

«Δολοφόνοι» της μνήμης

Ακόμη, τα travel apps ή ταξιδιωτικές εφαρμογές «ηγούνται» στην «κούρσα» της κατάληψης του διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου των κινητών μας.Η εφαρμογή της United Airlines απαιτεί 437,8 MB χώρου για να εγκατασταθεί, ενώ ακολουθούν οι Lyft (για ταξί) με 325,1 MB και το Uber με 299,6 MB.

Πρακτικά, όταν η μνήμη στο κινητό μας γεμίζει, αυτό σημαίνει πως γίνεται πιο αργό με τους ειδικούς να συστήνουν τη χρήση εφαρμογών όπως το Zoom και το Skype, που πιάνουν 82,1 και 111,2 ΜΒ, αντίστοιχα.

(sputniknews – φωτο: pexels)