• Αρχική
  • Άρθρα
  • “Προϊόν της χρονιάς 2020”: Βραβεύθηκαν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες της αγοράς

“Προϊόν της χρονιάς 2020”: Βραβεύθηκαν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες της αγοράς

Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες της αγοράς βραβεύθηκαν απόψε στην τελετή απονομής των βραβείων του διεθνώς αναγνωρισμένου και καταξιωμένου θεσμού "Προϊόν της χρονιάς", την αντιπροσώπευση του οποίου έχει αναλάβει από το 2018 η Direction Βusiness Network.

Η απονομή των βραβείων έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων επιχειρηματικών και θεσμικών φορέων της αγοράς.

O εκδότης – διευθυντής της Direction Business Network, Ευάγγελος Παπαλιός, σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν με τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους στην εφετινή διοργάνωση και στήριξαν τον θεσμό. Αποτελούν, όπως είπε, “τον βασικό λόγο της αισιοδοξίας μας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στον δρόμο της ανάπτυξης” και συνέχισε λέγοντας: “Ευτυχώς για όλους, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία των προηγούμενων ετών, υπάρχουν ακόμα επιχειρήσεις στη χώρα μας που επενδύουν στην καινοτομία. Δικό μας χρέος είναι να τις αναδεικνύουμε και να τις επιβραβεύουμε”.

Τα προϊόντα που συμμετείχαν στο θεσμό αρχικά αξιολογήθηκαν από την Ελεγκτική Επιτροπή Ειδικών, την οποία απάρτιζαν επαγγελματίες του κλάδου του εμπορίου, ειδικοί από τομείς όπως το marketing και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και εκπρόσωποι επιχειρηματικών και θεσμικών φορέων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ικανοποιούνται τα κριτήρια της καινοτομίας. Όσα προκρίθηκαν εντάχθηκαν στη μεγάλη καταναλωτική έρευνα, που πραγματοποίησε η IRI ηλεκτρονικά και στην οποία συμμετείχαν 2.600 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 – 65 ετών.

Το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς» (Voted Product of the Year) είναι ο σημαντικότερος θεσμός βράβευσης διεθνώς, σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, με τις διακρίσεις να προκύπτουν μετά από ψηφοφορία του καταναλωτικού κοινού. Ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1987 και πλέον διοργανώνεται σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο με τον ίδιο κύριο σκοπό: να αναδεικνύει στους καταναλωτές τα νέα καινοτόμα προϊόντα της αγοράς και να επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που τα δημιουργούν για την επένδυση και την πίστη τους στην καινοτομία.

Μ.Τσιβγέλη / APE MPE / photo unsplash