• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποιο είναι το κινητό τηλέφωνο που δεν μπορεί να χακαριστεί με τίποτα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιο είναι το κινητό τηλέφωνο που δεν μπορεί να χακαριστεί με τίποτα; (ΒΙΝΤΕΟ)

To smartphone που αντέχει κάθε επίθεση χάκερ αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον μήνα από τη Samsung σε συνεργασία με την SK Telecom και αυτό είναι το Galaxy A Quantum.

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για το επίπεδο ασφάλειάς του και έτσι η Samsung, σε συνεργασία με την SK Telecom, κυκλοφορούν το smartphone που δεν μπορεί να χακαριστεί με τίποτα.

Η συσκευή λέγεται ότι έχει αδιαπέραστο επίπεδο ασφαλείας αφού βασίζεται στην κβαντική παραγωγή τυχαίων αριθμών (QNRG) μιας και είναι σε θέση να δημιουργήσει εντελώς τυχαίες ακολουθίες αριθμών και χωρίς καμία παραγγελία και αυτό αποτελεί μεγάλη εγγύηση ασφάλειας έναντι των απειλών στον κυβερνοχώρο.


Το Galaxy A Quantum δημιουργεί αυτές τις ακολουθίες χάρη στον επεξεργαστή του που διαθέτει αισθητήρα CMOS και LED, σύμφωνα με την ανακοίνωση της SK Telecom.

Το LED εκπέμπει τυχαίο αριθμό φωτονίων που παράγουν κβαντικό θόρυβο. Ο αισθητήρας εικόνας CMOS στη συνέχεια καταγράφει αυτόν τον αριθμό και τον μετρά με βάση τα pixels, προσφέροντας ένα ολόκληρο πλήθος ακατέργαστων τυχαίων αριθμών.

Από τη νοτιοκορεατική εταιρεία, πάντως, επισημαίνεται το εξής:

«Είναι μια υπηρεσία που αποτρέπει την παραχάραξη με την εφαρμογή της τεχνολογίας DID (Decentralized Identifier) και ενισχύει την αυτονομία. Ακόμα, μπορεί να εκδώσει και να στείλει διάφορα προσωπικά πιστοποιητικά με smartphone με διαδικασίες εκτός σύνδεσης».
Επίσης, η συσκευή έχει σχεδιαστεί και για το δίκτυο 5G και λειτουργεί μόνο με υπηρεσίες της SK Telecom, που -μέχρι στιγμής- είναι διαθέσιμες μόνο στη Νότια Κορέα.

Τα άλλα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου είναι όμοια με εκείνα του Samsung Galaxy A71 5G και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται Wi-Fi 802.11 a/b/g /n/ac, Bluetooth 5.0, NFC και θύρα USB-C.

Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Νότια Κορέα, στις 22 Μαΐου, στην τιμή των 530 δολαρίων.

(Sputniknews – φωτο:screenshot)