Φόρεσε το ελικόπτερό σου και πήγαινε στον προορισμό σου

Ξεκίνησε ως ιδέα των σκιτσογράφων στα κόμικ, πέρασε στον κινηματογράφο ως gadget των πρωταγωνιστών ταινιών επιστημονικής φαντασίας ή δράσης και τα τελευταία χρόνια εφευρέτες και εταιρείες κατασκευάζουν διάφορων ειδών μοντέλα.

Πρόκειται για τα αποκαλούμενα jetpack, συσκευές σε μέγεθος σακιδίου πλάτης που επιτρέπουν στον χρήστη τους να μετακινείται… πετώντας. Η εταιρεία CopterPack από την Αυστραλία κατασκεύασε μια νέου τύπου τέτοια συσκευή στην οποία έδωσε το όνομα της εταιρείας. Όπως λέει και το όνομα της πρόκειται για μια συσκευή που λειτουργεί με έλικες και στην ουσία λειτουργεί ως ένα… ατομικό ελικόπτερο. Τα jetpack χρησιμοποιούν αέριο καύσιμο για να λειτουργούν ενώ την ενέργεια του CopterPack την δίνει μια μπαταρία.


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή του CopterPack με τον πιλότο του να ανεβαίνει σε ύψος περίπου 15 μέτρων και να κάνει διάφορες κινήσεις για περίπου εξήντα δευτερόλεπτα πριν προσεδαφιστεί ξανά χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στην όλη διαδικασία. Προς το παρόν η εταιρεία δεν δίνει πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής που αφορούν τον σχεδιασμό του, την ταχύτητα, την αυτονομία του κ.α.

Είναι δεδομένο ότι πολύ σύντομα θα έχουν δημιουργηθεί jetpacks που θα είναι έτοιμα προς χρήση αλλά και άνθρωποι θα θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του Ironman. To ζήτημα που θα προκύπτει από εδώ και στο εξής είναι αν και τι είδους άδεια πτήσεων θα απαιτείται για την χρήση αυτών των συσκευών.

Ναυτεμπορική