Ετοιμάζουν το “iPhone Τεχνητής Νοημοσύνης;;” Ο πρώην σχεδιαστής της Apple, Jony Ive σε συνομιλίες με τον δημιουργό του ChatGPT

Το έργο θα υποστηριχθεί από περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από τον Γιαπωνέζο δισεκατομμυριούχο, Masayoshi Son της SoftBank.Το OpenAI, ο κατασκευαστής της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT , βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Jony Ive και τον διευθύνοντα σύμβουλο του SoftBank Group, Masayoshi Son, για τη δημιουργία του «iPhone τεχνητής νοημοσύνης».

Η ανάπτυξη του προϊόντος θα χρηματοδοτηθεί κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την ιαπωνική εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου , ανέφεραν την Πέμπτη οι Financial Times , επικαλούμενοι πηγές.

Οι όροι της πιθανής επένδυσης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη του προϊόντος, παραμένουν ασαφείς.

Ο Sam Altman, ο διευθύνων σύμβουλος του OpenAI, χρησιμοποίησε το στούντιο σχεδιασμού LoveFrom, το οποίο ξεκίνησε ο Ive μετά την παραίτησή του από τον υψηλόβαθμο ρόλο του ως επικεφαλής σχεδιασμού της Apple το 2019.

Ο Άλτμαν και ο Άιβ είχαν συνομιλίες στο στούντιο που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο για το πώς θα φαινόταν το προϊόν και πώς θα ταίριαζε η τεχνολογία του OpenAI σε αυτό, ανέφεραν οι πηγές.

Εξετάζουν τη δημιουργία ενός προϊόντος που είναι «πιο φυσικό και διαισθητικό» για τους χρήστες, επιτρέποντας μια απρόσκοπτη εμπειρία κατά την αλληλεπίδραση με την τεχνητή νοημοσύνη, είπαν.

Το iPhone ήταν πρωτοποριακό και πρωτοστάτησε σε μια νέα αγορά για φορητές συσκευές, έχοντας αφαιρέσει το φυσικό πληκτρολόγιο υπέρ μιας διασύνδεσης all-touch.

Ο τύπος της συσκευής που θα δημιουργηθεί και ο σχεδιασμός της παραμένουν σε αρχικό στάδιο, με πολλές διαφορετικές ιδέες και επιλογές να εξετάζονται, ανέφεραν οι πηγές.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί