Έρχεται το πρώτο video game για παιδιά με ΔΕΠΥ

Το EndeavorRX εγκρίθηκε κι είναι το πρώτο video game που θα χορηγείται από τους γιατρούς στα παιδιά που πάσχουν από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας. Σπουδαία καινοτομία για την ιατρική, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία και τη διάδραση για τη θεραπεία παιδιών που πάσχουν από ΔΕΠΥ, δηλαδή από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας. Αυτό το video game θα λειτουργήσει για […]

Το EndeavorRX εγκρίθηκε κι είναι το πρώτο video game που θα χορηγείται από τους γιατρούς στα παιδιά που πάσχουν από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας.

Σπουδαία καινοτομία για την ιατρική, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία και τη διάδραση για τη θεραπεία παιδιών που πάσχουν από ΔΕΠΥ, δηλαδή από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας.

Αυτό το video game θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ως θεραπευτικό μέσο τα παιδιά με ΔΕΠΥ και θα χορηγείται με συνταγή από γιατρούς ώστε να τα βοηθήσει στη θεραπεία τους. Το παιχνίδι εγκρίθηκε την περασμένη Δευτέρα και θα συνίσταται μόνο για παιδιά με ηλικία μεταξύ 8 και 12 ετών.

Το παιχνίδι θα έρχεται ως συμπληρωματική μέθοδος, άλλων θεραπειών, όπως φαρμακευτική αγωγή και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η ΔΕΠΥ ή αλλιώς ADHD είναι μία νευροαναπτυξιακή διαταραχή που εμφανίζεται κυρίως σε ανήλικα παιδιά και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Εμφανίζεται σε περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά 6-11 ετών παγκοσμίως.

Το video game είναι της Akili Interactive, πήρε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων αφού ελέγχθηκε σε παιδιά με ΔΕΠΥ τα οποία έπαιζαν 25 λεπτά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα για έναν μήνα.

Αυτή η έρευνα βέβαια είχε ξεκινήσει πριν από επτά χρόνια με τη βοήθεια 600 παιδιών ώσπου να δοθεί το πράσινο φως για την κυκλοφορία του. Η ημερομηνία όμως κυκλοφορίας του δεν είναι ακόμα γνωστή.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί