Επερχόμενη ηλιακή καταιγίδα θα κάνει το Βόρειο Σέλας ορατό σε 17 πολιτείες των ΗΠΑ!

Το Βόρειο Σέλας πιθανότατα θα είναι ορατό από 17 πολιτείες των ΗΠΑ την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών νότια ως το Μέριλαντ, ανέφερε το Associated Press .

το πολύχρωμο σέλας, το οποίο είναι επίσης γνωστή ως aurora borealis , εμφανίζεται πιο συχνά σε μέρη όπως ο Καναδάς και η Σκανδιναβία, αλλά λόγω μιας επερχόμενης ηλιακής καταιγίδας σημαίνει θα είναι ορατό ακόμα και σεμέρη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το AP, το Γεωφυσικό Ινστιτούτο στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας στο Fairbanks αναμένει «δραστηριότητα σέλας» σε Αλάσκα, Όρεγκον, Ουάσιγκτον, Αϊντάχο, Μοντάνα, Ουαϊόμινγκ, Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα, Μινεσότα, Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, Νέα Υόρκη, Νιου Χάμσαϊρ , Βερμόντ, Ιντιάνα, Μέιν και Μέριλαντ.

Ένα σέλας εμφανίζεται όταν ένας ηλιακός άνεμος – ένα ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων – συγκρούεται με το μαγνητικό πεδίο της Γης, προκαλώντας την ανάφλεξη των ατόμων.

Η προβλεπόμενη ηλιακή καταιγίδα θα έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη δραστηριότητα του σέλας.

Τα ηλιακά μέγιστα – όταν η ηλιακή δραστηριότητα είναι στο μέγιστο – λαμβάνουν χώρα περίπου κάθε 11 χρόνια. Ο τρέχων κύκλος αναμένεται να κορυφωθεί το 2024, γεγονός που οδήγησε σε περισσότερες ηλιακές καταιγίδες.

Σύμφωνα με το Γεωφυσικό Ινστιτούτο, σε ένα σπάνιο γεγονός το 1958, το Βόρειο Σέλας ήταν ορατό ακόμη και από την Πόλη του Μεξικού.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί