Έκανε διαδικτυακή σχέση, αλλά τελικά η “κοπέλα” του ήταν… Τεχνητή Νοημοσύνη

Έμοιαζε πολύ καλή για να είναι αληθινή και τελικά όντως δεν ήταν.

Μεγάλη απογοήτευση ένιωσε ένας χρήστης του διαδικτύου όταν ανακάλυψε ότι η «τέλεια» γυναίκα που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο ήταν στην πραγματικότητα μια δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης γνωστή ως «Claudia».

«Νιώθω λίγο εξαπατημένος», παραπονιόταν ο χρήστης του Reddit, αφού έμαθε την πραγματική ταυτότητα της “φίλης” του.

Και ο συγκεκριμένος δεν ήταν ο μόνος χρήστης που την είχε πατήσει, με την “κοπέλα”, με το όνομα Claudia, η οποία δημοσίευε λαμπερές selfies.

Δυστυχώς, το κορίτσι των ονείρων του ήταν στην πραγματικότητα ένα deepfake.

Είχε δημιουργηθεί από δύο φοιτητές υπολογιστών, οι οποίοι επινόησαν το avatar ως μία φάρσα για να «δουν αν μπορούν να ξεγελαστούν οι άνθρωποι με εικόνες τεχνητής νοημοσύνης», όπως είπαν οι ίδιοι οι ανώνυμοι δημιουργοί στο Rolling Stone.

Για να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία, οι ψηφιακοί μάγοι χρησιμοποίησαν το Stable Diffusion, ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργεί εντυπωσιακά ρεαλιστικές εικόνες χρησιμοποιώντας μόνο μια προτροπή κειμένου – όπως μια εικονογραφική έκδοση του ChatGPT του OpenAI.

Το δίδυμο ψηφιοποίησης δημιούργησε την Claudia ζητώντας μια selfie μιας γυναίκας στο σπίτι της «χωρίς μακιγιάζ με μαύρα μαλλιά μέχρι τους ώμους».

Μερικά από τα ενδεικτικά σημάδια ενός avatar της τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν περίεργες λεπτομέρειες φόντου και έναν μυστηριωδώς εξαφανιζόμενο σπίλο λαιμού, σύμφωνα με ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης, ανέφερε η Washington Post.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί