Ειδικός της Τεχνητής Νοημοσύνης προειδοποίησε το Κογκρέσο για κίνδυνο ανάπτυξης βιολογικών όπλων!

Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εξέφρασαν ανησυχία την Τρίτη για την πιθανότητα κακόβουλης χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, εστιάζοντας στην πιθανότητα χρήσης τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία βιολογικής επίθεσης.

Σε μια ακρόαση ενώπιον μιας υποεπιτροπής της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, ο Dario Amodei, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας AI Anthropic, είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει ανειδίκευτα κακόβουλα άτομα να αναπτύξουν βιολογικά όπλα.

«Μια απλή πρόβλεψη του πώς μπορούν να εξελιχθούν τα σημερινά συστήματα, σε δύο με τρία χρόνια, υποδηλώνει σημαντικό κίνδυνο τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να είναι σε θέση να συμπληρώσουν όλα τα κομμάτια που λείπουν, επιτρέποντας σε πολλούς περισσότερους παράγοντες να πραγματοποιήσουν βιολογικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας. Πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

Η ακρόαση λαμβάνει χώρα ημέρες αφότου εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των OpenAI, Alphabet και eta Platforms, ανέλαβαν εθελοντικές δεσμεύσεις στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα να εφαρμόσουν μέτρα όπως η υδατοσήμανση περιεχομένου που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη για να γίνει, όπως αναφέρεται, τεχνολογία ασφαλέστερη.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί