• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έγινε η νύχτα μέρα! Έκρηξη αστεροειδούς έκανε τον ουρανό της Φλόριντα να λάμψει, Vid

Έγινε η νύχτα μέρα! Έκρηξη αστεροειδούς έκανε τον ουρανό της Φλόριντα να λάμψει, Vid

Σε ένα από τα μεγαλύτερα μετεωρολογικά γεγονότα του 2021 μέχρι στιγμής, έγιναν μάρτυρες οι κάτοικοι της Πολιτείας της Φλόριντα, καθώς ένας αστεροειδής εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης και εξερράγη, κάνοντας την νύχτα μέρα.

Σύμφωνα με την American Meteor Society (Αμερικάνικη Εταιρεία Μετεωριτών), η έκρηξη του αστεροειδούς που έμοιαζε με τεράστια μπάλα φωτιάς ήταν ορατή μέχρι την Πολιτεία της Τζόρτζια.

Στα περισσότερα από τα βίντεο που κατέγραψαν την έκρηξη, διακρίνεται ο αστεροειδής να πέφτει απότομα, σαν αστέρι και στην συνέχεια να εκρήγνυται φωτίζοντας με ένα πορτοκαλί φως, τον νυχτερινό ουρανό. 

Πάνω από 250 άτομα επικοινώνησαν με την American Meteor Society.

Η ακριβής προέλευση του αστεροειδούς δεν έχει γίνει γνωστή. Αρχικά αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για το 2021 GW4, ένα διαστημικός βράχο του μεγέθους ενός αυτοκινήτου, που πέρασε μεταξύ Γης και Σελήνης – ή ένα κομμάτι αυτού που είχε αποκοπεί. 

Σύμφωνα όμως με το Virtual Telescope Project in Europe, ο GW4 πέρασε από την Γη το πρωί της Δευτέρας, σε πολύ κοντινή απόσταση, αυτή των 22,224 χιλιομέτρων.

Όπως είπε ο αστρονόμος Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, από το Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, η τεράστια μπάλα φωτιάς πάνω από την Φλόριντα, «δεν είχε καμία σχέση με το GW4».


Huffpost/photo unsplash