Ερευνητές στο ETH Zurich δοκίμασαν τον ελεγκτή τεχνητής νοημοσύνης τους στο ANYmal-D, ένα τετράποδο ρομπότ εξοπλισμένο με στερεοσκοπική κάμερα και έναν δυναμικό βραχίονα που κρατά μια ρακέτα μπάντμιντον, ανέφερε η Independent .
Χρησιμοποιώντας ενισχυτική μάθηση, το ρομπότ παρακολουθεί με ακρίβεια, προβλέπει την τροχιά του φτερού μπάντμινγκτον (Shuttlecock)και πλοηγείται στο γήπεδο για να αναχαιτίζει και να επιστρέφει χτυπήματα. Το ρομπότ μαθαίνει μέσω δοκιμής και λάθους για να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις.
Η κύρια προσαρμογή ήταν να του δοθούν τέσσερα πόδια αντί για τα δύο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι. Η διαμόρφωση αυτή δίνει στο ρομπότ πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα και ευελιξία στις κινήσεις.
Τι συνέβη στο δοκιμαστικό παιχνίδι;
Το ρομπότ που σχεδιάστηκε για μπάντμιντον δοκιμάστηκε σε ανθρώπους παίκτες, επιστρέφοντας με επιτυχία χτυπήματα σε διάφορες ταχύτητες και γωνίες, επιτυγχάνοντας ράλι έως και 10 χτυπημάτων. Χρησιμοποιώντας ενισχυτική μάθηση, το ρομπότ παρακολούθησε τα shuttlecocks με ταχύτητες 12,06 m/s, προσαρμόζοντας το βάδισμα και την ισορροπία του. Το ρομπότ ήταν επίσης σε θέση να σηκωθεί στα πίσω πόδια του για καλύτερη ορατότητα, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην ισορροπία.
Ωστόσο, δυσκολευόταν με γρήγορα, επιθετικά σουτ όπως τα χτυπήματα λόγω περιορισμών υλικού στην αντίληψη της κάμερας και την ταχύτητα του ενεργοποιητή, με καθυστέρηση απόκρισης 0,375 δευτερολέπτων. Απαιτούνται μελλοντικές βελτιώσεις στην αντίληψη και την απόκριση για ανταγωνιστικό παιχνίδι σε όλο το γήπεδο.
🇨🇭 BADMINTON-BOT TAKES THE COURT IN SWITZERLAND
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) June 8, 2025
A Swiss team built a four-legged robot that plays badminton against humans and actually returns shots like it means it.
Created with ETH Zurich, this bot uses artificial intelligence to teach itself how to move, see, and hit the… pic.twitter.com/vhLox5agWg
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣτΕ: Πότε ο διαζευγμένος πατέρας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν το παιδί του
- Σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τα δρομολόγια του Τραμ από αύριο Πέμπτη
- Μαγεία από ψηλά! Οι χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων σε 34 δευτερόλεπτα, Vid
- Δεν είναι σενάριο ταινίας: Πλούσιοι Δυτικοί πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στην πολιορκία του Σαράγεβο
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025









