Εφευρέτης ChatGPT, S. Altman: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προκαλέσει «σημαντική ζημιά στον κόσμο»

Τι δήλωσε στο Κογκρέσο...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, Sam Altman, μίλησε ενώπιον του Κογκρέσου για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, δεδομένου ότι το ChatGPT της εταιρείας του εξερράγη σε δημοτικότητα τους τελευταίους μήνες.

Οι νομοθέτες επέκριναν τον διευθύνοντα σύμβουλο, τονίζοντας ότι το ChatGPT και άλλα μοντέλα θα μπορούσαν να αναδιαμορφώσουν την «ανθρώπινη ιστορία» προς το καλύτερο ή το χειρότερο, παρομοιάζοντάς την με το τυπογραφείο και την ατομική βόμβα.

Ο Άλτμαν, ο οποίος φαινόταν κοκκινισμένος και με γουρλωμένα μάτια κατά την διάρκεια της συζήτησης για το μέλλον που θα μπορούσε να δημιουργήσει η τεχνητή νοημοσύνη, παραδέχτηκε  ότι οι «χειρότεροι φόβοι» του είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να προκαλέσει «σημαντική βλάβη στον κόσμο» χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του.

«Αν αυτή η τεχνολογία πάει στραβά, μπορεί να πάει πολύ στραβά, και θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι για αυτό. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για να μην συμβεί αυτό», υπογράμμισε.

Το ChatGPT είναι ένα δωρεάν εργαλείο chatbot που απαντά σε ερωτήσεις με πειστικά…. ανθρώπινες απαντήσεις.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Josh Hawley είπε: «Πριν από ένα χρόνο δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή την συζήτηση επειδή αυτή η τεχνολογία δεν είχε ακόμη δημοσιοποιηθεί. Αλλά [αυτή η κουβέντα] δείχνει πόσο γρήγορα η [AI] αλλάζει και μεταμορφώνει τον κόσμο μας».

Αναμένεται η συνέχεια…

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί