Έχει άγριες διαθέσεις ο Ήλιος: «Η ισχυρότερη έκλαμψη των τελευταίων ετών», vid

Για λίγο δεν χτύπησε τη γη.

Ο ήλιος εξέπεμψε άλλη μια ισχυρή ηλιακή έκλαμψη το βράδυ της Τρίτης, σχεδόν μία εβδομάδα αφότου ξεχωριστές εκλάμψεις προκάλεσαν την ισχυρότερη γεωμαγνητική καταιγίδα των τελευταίων δεκαετιών.

Η εκρηκτική έκρηξη ακτινοβολίας είναι η μεγαλύτερη ηλιακή έκλαμψη που έχει εντοπιστεί από το 2017 και είναι μακράν η μεγαλύτερη στον 11ετή ηλιακό κύκλο του ήλιου, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Η έκρηξη σημειώθηκε μετά από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο ηλιακές εκλάμψεις «χτύπησαν» τη Γη και προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Βέβαια έγιναν η αφορμή για τη θέαση φαινομένων (όπως του σέλαος) σε πολύ χαμηλά γεωγραφικά μήκη.

Δεν τελείωσε ακόμα!“, ανέφερε το Διαστημικό Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού της NOAA σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X.

Αυτή τη φορά πάντως ο πλανήτης μας φαίνεται να βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από τη συγκεκριμένη έκλαμψη, η οποία δημιουργήθηκε σε ένα μέρος του ήλιου που δεν «κοιτά» προς τη γη.

Η έκλαμψη που καταγράφηκε το βράδυ της Τρίτης ταξινομήθηκε ως έκλαμψη μεγέθους X-8,7 – πολύ ισχυρότερη από εκείνη του Δεκεμβρίου – σύμφωνα με το NOAA, το οποίο αρχικά δημοσίευσε ότι ήταν μεγέθους X-8,8.

Freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί