H ιστορική στιγμή αναμένεται να καταγραφεί σήμερα με το διαστημικό σκάφος της SpaceX, Crew Dragon, με προσυδάτωση στη Florida καθώς ο τυφώνα Isaias, που πλήττει τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, μοιάζει να είναι τώρα εξασθενημένος. Οι Robert Behnken και Douglas Hurley επιστρέφουν λοιπόν, σήμερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου εκτοξεύτηκαν τον Μάιο με σκάφος της SpaceX.
Κορωνοϊός: Αναλυτικά οι κλειστοί χώροι όπου η μάσκα γίνεται υποχρεωτική
«Ήταν δύο υπέροχοι μήνες και εκτιμούμε όλα όσα κάνατε ως πλήρωμα για να μας βοηθήσετε να αποδείξουμε τι μπορεί να κάνει το Dragon στην παρθενική του πτήση», σημείωσε ο Hurley σε άλλο μέλος πληρώματος που παραμένει, καθώς το διαστημικό σκάφος ετοιμαζόταν για το 21ωρο ταξίδι του στη Γη. Μάλιστα, η τελευταία φορά που αστροναύτες κατέληξαν στον ωκεανό κατά την επιστροφή τους, ήταν τον Ιούλιο του 1975 κατά τη διάρκεια μιας αποστολής Apollo.
Από τότε, οι αστροναύτες προσγειώνονταν σε έδαφος, είτε με σκάφος της NASA είτε με κάψουλα Soyouz της αντίστοιχης ρωσικής υπηρεσίας. Αν όλα δρομολογηθούν βάσει σχεδίου, η προσυδάτωση θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία που πλέον θα διαθέτει τουλάχιστον ένα εμπορικό σκάφος για την αποστολή αστροναυτών στο διάστημα από αμερικανικό έδαφος.
Η προσυδάτωση είναι το τελευταίο βήμα της αποστολής που σχεδιάστηκε για να ελέγξει το σύστημα επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της SpaceX. Σε μια συνέντευξη Τύπου μετά την εκτόξευση του σκάφους τον Μάιο, ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk τόνισε πως δεν ήταν σε θέση να «πανηγυρίσει τον θρίαμβο ακόμα», λέγοντας πως «η επιστροφή ίσως είναι πιο επικίνδυνη από την εκτόξευση».
Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια και να έχουμε κάνει τα πάντα ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το αυξημένο ρίσκο επικινδυνότητας της επιστροφής τους στη Γη».
(Jenny.gr – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Κόστα Ρίκα θέλει να μιμηθεί το παράδειγμα του προέδρου του Σαλβαδόρ Μπουκέλε χτίζοντας νέα μεγάλη φυλακή
- Επαφές Όλγας Κεφαλογιάννη στη Γαλλία με επίκεντρο τη στρατηγική συνεργασία στον τουρισμό
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,7% στον τζίρο των επιχειρήσεων της χώρας τον Νοέμβριο του 2025
- Η Ρωσία αναφέρει πως οι ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσει στην πρότασή της για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων
- Βίντεο δείχνει την τρομακτική πτώση ενός αλεξιπτωτιστή πλαγιάς από ύψος 150 μέτρων στον ωκεανό!
- Μεσανατολικό: Η Χαμάς, η Φάταχ, ο Ισλαμικός Τζιχάντ στηρίζουν την κυβέρνηση τεχνοκρατών της Γάζας
- K. Τσιάρας: Χωρίς διάλογο δεν διαμορφώνονται εθνικές θέσεις για τον πρωτογενή τομέα
- Το Κρεμλίνο λέει ότι ο Τραμπ έχει δίκιο που υποστηρίζει ότι ο Ζελένσκι καθυστερεί την ειρήνη
- Ο εργάτης της αυτοκινητοβιομηχανίας που φώναξε στον Τραμπ τέθηκε σε διαθεσιμότητα: “Δεν το μετανιώνω”
- Σήμερα η τελευταία καταβολή επιστροφής ενοικίου – Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους









