Θα μπορούσε ο επόμενος δικηγόρος σας να είναι ρομπότ; Ακούγεται σαν τραβηγμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τα λογισμικά που στηρίζονται σε αυτήν επιτρέπουν σε προγράμματα υπολογισμών να «επικαιροποιούν» πληροφορίες ακόμη και να «σκέφτονται» λύσεις και έρχονται να κάνουν δυναμική είσοδο και στην νομική κοινότητα.
Ο Τζόσουα Μπράουντερ περιγράφει την εφαρμογή του DoNotPay ως «το πρώτο ρομπότ – δικηγόρο» στον κόσμο. Αυτή βοηθά ουσιαστικά τους χρήστες να συντάξουν νομικά έγγραφα χωρίς να απευθυνθούν σε δικηγορικό γραφείο. Λες στο chatbot ποιο είναι το πρόβλημά σου και αυτό σου προτείνει την καλύτερη δυνατή νομική ορολογία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
0 24χρονος και η εταιρεία του έχουν έδρα στη Σίλικον Βάλει της Καλιφόρνια. Αλλά οι ρίζες της startup ουσιαστικά βρίσκονται στο Λονδίνο. Η εταιρεία ιδρύθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα το 2015, όταν ο κ. Μπράουντερ ήταν μόλις 18 ετών. Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την εφαρμογή; «Ήμουν φριχτός οδηγός και έπαιρνα συνέχεια κλήσεις. Εάν ξέρεις τι πρέπει να γράψεις για να αντικρούσεις κάποιες από τις κλήσεις μπορείς να γλιτώσεις αρκετά χρήματα» λέει στο BBC. «Αρχικά δημιούργησα την εφαρμογή μέσα σε λίγες εβδομάδες το 2015, κυρίως για να εντυπωσιάσω την οικογένειά μου» προσθέτει.
Έκτοτε η εφαρμογή έχει εξελιχθεί πολύ και έχει εξαπλωθεί σε Βρετανία και ΗΠΑ. Έχει σήμερα 150.000 συνδρομητές, που την εμπιστεύονται για απλές προς το παρόν νομικές υποθέσεις. Ο κ. Μπράουντερ υποστηρίζει ότι έχει ποσοστά επιτυχίας 80%. Τι συμβαίνει με το υπόλοιπο 20; «Κάποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά ένοχοι» λέει.
Πηγή: monewreview. gr – BBC / photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣτΕ: Πότε ο διαζευγμένος πατέρας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν το παιδί του
- Σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τα δρομολόγια του Τραμ από αύριο Πέμπτη
- Μαγεία από ψηλά! Οι χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων σε 34 δευτερόλεπτα, Vid
- Δεν είναι σενάριο ταινίας: Πλούσιοι Δυτικοί πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στην πολιορκία του Σαράγεβο
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025









