• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν ξεφεύγει κανείς: H Apple εντοπίζει όσους ληστεύουν iPhone εν μέσω λεηλασιών στις ΗΠΑ

Δεν ξεφεύγει κανείς: H Apple εντοπίζει όσους ληστεύουν iPhone εν μέσω λεηλασιών στις ΗΠΑ

Οι λεηλασίες καταστημάτων εν μέσω ταραχών και διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζώρτζ Φλόιντ αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στη χώρα...

Η Apple προειδοποιεί όλους τους επίδοξους κλέφτες πως έχει μεριμνήσει να εντοπίσει τα κλεμμένα iPhone από τα καταστήματά της, ζητώντας τους να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, ή προτρέποντάς τους να το ξανασκεφτούν προτού να μπουν σε ένα κατάστημα και να κλέψουν, γιατί έχει τον τρόπο να τους εντοπίσει.

Στα κοινωνικά δίκτυα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, σύμφωνα με το BBC, τέτοιες προειδοποιήσεις που έχουν λάβει όσοι έχουν λεηλατήσει καταστήματα στα οποία πωλούνται iPhone, με την Apple από την μεριά της να μη σχολιάζει τα σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία αφορούν σε ζητήματα ασφάλειας, όπως τονίζει. Τα μηνύματα που μπορούσε να δει κανείς στην οθόνη ενός κλεμμένου iPhone ήταν του τύπου «Επιστρέψτε το συγκεκριμένο τηλέφωνο στο κατάστημα της οδού Χ, από όπου κλάπηκε. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο έχει εντοπιστεί και παρακολουθείται».

Ένα στοιχείο που δεν έχει σχολιάσει η Apple, παρόλο που της ζητήθηκε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του BBC, είναι εάν η εταιρεία έχει δώσει στοιχεία για τις κλεμμένες συσκευές της στις Αρχές. Αυτό που είναι δεδομένο, πάντως, είναι ότι τα iPhone που πωλούνται δεν έχουν προεγκατεστημένο ειδικό λογισμικό εντοπισμού. Εκείνο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως οι συσκευές της Apple προσφέρουν τη δυνατότητα του απομακρυσμένου κλειδώματος, εάν χαθούν ή κλαπούν.

Η Apple έχει εκφράσει τη συμπαράστασή της στους διαδηλωτές για τον άδικο φόνο του Τζωρτζ Φλόιντ, δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Tim Cook, αλλά σίγουρα εκφράζει την αντίθεσή της στην προσπάθεια μερικών επιτήδειων να εκμεταλλευτούν τις ταραχές προκειμένου να προβούν σε αξιόποινες πράξεις ή λεηλασίες κάθε είδους. Μέχρι στιγμής, πολλά σημεία πώλησης ειδών τεχνολογίας έχουν λεηλατηθεί, με τα iPhone να αποτελούν συχνό στόχο, λόγω της υψηλής αξίας μεταπώλησής τους στην παράνομη αγορά.


naftemporiki/photo unsplash