Χάθηκε τσάντα εργαλείων στο… διάστημα! Βρέθηκε σε εικόνα τηλεσκοπίου

Δύο αστροναύτες συμμετείχαν σε διαστημικό περίπατο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) όταν έχασαν μια τσάντα εργαλείων.


Την 1η Νοεμβρίου, οι αστροναύτες της NASA Jasmin Moghbeli και Loral O’Hara αποφάσισαν να βγουν από τον ISS και να ξεκινήσουν έναν διαστημικό περίπατο για να εργαστούν σε μια ηλιακή συστοιχία.
Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι που οι αστροναύτες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μια τσάντα εργαλείων.

Στη συνέχεια, αυτή η σακούλα εργαλείων εντοπίστηκε μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με μια εικόνα που τραβήχτηκε από το Virtual Telescope Project, το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία.

Η τσάντα εργαλείων εντοπίστηκε καθώς έκανε ζουμάρισμα, ενώ οι ταχύτητες έφταναν τα 17.500 μίλια την ώρα και το τηλεσκόπιο έπρεπε να δουλέψει γρήγορα μόνο και μόνο για να συνεχίσει να βλέπει το σημείο. Στην εικόνα, η τσάντα εργαλείων μοιάζει με ένα μακρινό αστέρι στον ουρανό.


Ευτυχώς, η τσάντα δεν θα γυρίσει στο ISS, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA.


«Το Mission Control ανέλυσε την τροχιά της τσάντας και διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος επανεπαφής με τον σταθμό είναι χαμηλός και ότι το πλήρωμα και ο διαστημικός σταθμός είναι ασφαλείς χωρίς να απαιτείται ενέργεια», ανέφερε η NASA σε δήλωση μετά το τέλος του διαστημικού περιπάτου την 1η Νοεμβρίου.


Ένα βίντεο με την “απόδραση” της τσάντας τραβήχτηκε με μια κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο κράνος του Μογκμπέλι εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς, τα εργαλεία δεν χρειάστηκαν για το υπόλοιπο του διαστημικού περιπάτου, σύμφωνα με τη NASA.

Σε αντίθεση με άλλα κομμάτια διαστημικών σκουπιδιών, η τσάντα εργαλείων θα καεί τελικά στην ατμόσφαιρα της Γης, θέτοντας επίσημο τέλος στο… “σχέδιο διαφυγής” της.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί