ΧΑΜΟΣ με αμφιλεγόμενο βιντεοπαιχνίδι με τον Στάλιν

stalin

Κυκλοφόρησε τελικά το αμφιλεγόμενο βιντεοπαιχνίδι, στο οποίο εμφανίζεται ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις εδώ και μήνες. Το εν λόγω παιχνίδι κυκλοφόρησε από την ψηφιακή υπηρεσία διανομής βιντεοπαιχνιδιών Steam, με τον παίκτη να μπορεί να συναντήσει μέσω του παιχνιδιού τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν.


Το συγκεκριμένο παιχνίδι που δημιουργήθηκε από τον ανεξάρτητο προγραμματιστή «Boobs Dev», δίνει στον κάθε παίκτη τον ρόλο ενός «νεαρού ταξιδιώτη στο χρόνο», ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με τον Στάλιν.

Αυτό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις ωστόσο, είναι οι επιλογές αυτών των αλληλεπιδράσεων, αφού κυμαίνονται από απλές συνομιλίες με τον Σοβιετικό ηγέτη έως τη συμμετοχή σε μια ποικιλία πιθανών άσεμνων δραστηριοτήτων.


Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του παιχνιδιού, «Μιλήστε με τον Τζόζεφ, αποκαλύψτε τα πιο κρυμμένα μυστικά του, δώστε του συμβουλές και βοηθήστε τον [ηγέτη] να αποκτήσει την παγκόσμια κυριαρχία! Ή … δείξτε σε αυτό τον μουστάκι τι είναι η πραγματική αγάπη!».

Στα περιεχόμενα περιλαμβάνονται «βία, γυμνό, αγενής λόγος, σεξουαλικό περιεχόμενο και αίμα», ενώ όπως αναφέρει η περιγραφή για τους τους παίκτες, επιτρέπεται να «προσπαθήσουν να σταματήσουν τον τύραννο» ή ίσως «να αποπλανήσουν τον Στάλιν και στη συνέχεια, να του δείξουν πάθος στο κρεβάτι».

Ήδη οι επικρίσεις και τα αρνητικά σχόλια για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολλές, ειδικά από Ρώσους αριστερούς πολιτικούς, όπως η Όλγα Αλίμοβα, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία χαρακτήρισε την ιδέα του παιχνιδιού ως «αηδία», ενώ πρότεινε ο προγραμματιστής να αξιολογηθεί ιατρικά.

ΠΗΓΗ SPUTNIK