Όπως γράφει ο Guardian, οι χάκερ ζητούν λύτρα και λένε ότι έκλεψαν τα σχέδια από την Quanta Computer, μια εταιρεία στην Ταϊβάν που συναρμολογεί έναν αριθμό από laptops της Apple.
Όπως και άλλα ransomware, το RΕvil κωδικοποιεί αρχεία των θυμάτων και ζητεί χρήματα για να σταλεί το κλειδί αποκρυπτογράφησης για να ανακτηθούν τα αρχεία αυτά. Ωστόσο η Sodin έχει πάει παραπέρα, και αποπειράθηκε να κλέψει τα ίδια τα αρχεία και να εκβιάσει με την απειλή της δημοσίευσης των εμπιστευτικών δεδομένων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που ανέβασαν στο dark web, η Quanta αρνήθηκε να πληρώσει, με τους χάκερ να αρχίζουν να απειλούν τους πελάτες της εταιρείας.
Οι χάκερ λένε ότι μεταξύ των αρχείων είναι και σχέδια για ένα ζεύγος υπολογιστών της Apple, ένα νέο Apple Watch και ένα νέο Lenovo ThinkPad. Ως απόδειξη ότι λένε αλήθεια ανέβασαν κάποια σχέδια για κάποια προϊόντα, μεταξύ των οποίων και κάποια σχεδιαγράμματα για τα νέα iMacs που η εταιρεία λάνσαρε την Τρίτη.
Οι χάκερ απειλούν ότι θα δημοσιεύουν νέα έγγραφα μέχρι να πληρώσει η Apple, δίνοντας προθεσμία ως την 1η Μαΐου. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο μιας παρόμοιας απόπειρας εκβιασμού με στόχο την Acer είχαν ζητηθεί 50 εκατ. δολάρια.
naftemporiki/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Αναμένονται πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για να μην καταρρεύσει η ελληνική παραγωγή ρυζιού
- Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων αύριο Τρίτη
- Πέθανε στα 73 του ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
- Η Γερουσία στην Γαλλία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026
- Υπερταμείο: Διεθνής διαγωνισμός για τη Μαρίνα Καλαμαριάς – Καταληκτική ημερομηνία στις 27 Φεβρουαρίου 2026
- Πάρτι σε όλη την Αθήνα για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
- «Μια εξόφθαλμη αλήθεια» που παραδέχονται πλέον οι Ευρωπαίοι ποδηγέτες του Ζελένσκι
- Νέες συνομιλίες απόψε στο Βερολίνο για το Ουκρανικό
- Ζαχάροβα κατά Δύσης για τις δολοφονίες Ρώσων δημοσιογράφων στην Ουκρανία
- Νέο κύμα διαδηλώσεων και στη Ρουμανία κατά της διαφθοράς









