• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτό μας έλειπε! NASA: Αστεροειδής μπορεί να φτάσει στη Γη λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές! (Video)

Αυτό μας έλειπε! NASA: Αστεροειδής μπορεί να φτάσει στη Γη λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές! (Video)

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2018

Ο διαστημικός βράχος, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2018, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης στις 2 Νοεμβρίου, αλλά η ανθρωπότητα φαίνεται πως δεν κινδυνεύει.

Η NASA ανέφερε ότι ένας μικρός αστεροειδής βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας, λίγο πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ. 

Ο αστεροειδής, που ονομάστηκε 2018VP1, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2018, ενώ ήταν περίπου 450.000 χλμ. μακριά από τη Γη. Έχει μια τροχιακή περίοδο δύο ετών και προς το παρόν επιστρέφει ξανά στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων Κοντά στη Γη στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA, θα βρεθεί σε απόσταση μεταξύ 4.800 και 260.000 μιλίων από την ατμόσφαιρα της Γης.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα (0,41%) ότι ο 2018VP1 θα χτυπήσει τη Γη στις 2 Νοεμβρίου – την ημέρα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ωστόσο, στα καλά νέα είναι ότι έχει διάμετρο μόλις δύο μέτρα, που σημαίνει ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ως δυνητικά επικίνδυνο αντικείμενο. Η προβλεπόμενη τροχιά του θα το οδηγήσει πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό στο πλησιέστερο σημείο του στη Γη.

Ο 2018VP1 «δεν αποτελεί απειλή για τη Γη», δήλωσε η NASA και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή έχει πιθανότητα 0,41% να μπει στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, αλλά και να το έκανε, θα αποσυντεθεί λόγω του εξαιρετικά μικρού μεγέθους του».


Με πληροφορίες από sputnik/photo: video screenshot