• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτή η εταιρεία ξεπέρασε τη Samsung και την Apple σε πωλήσεις smartphone!

Αυτή η εταιρεία ξεπέρασε τη Samsung και την Apple σε πωλήσεις smartphone!

Έχει αναδειχθεί στον νο1 κολοσσό, παρ' όλο τον πόλεμο που δέχεται στο 5G


Η Huawei είναι πλέον ο μεγαλύτερος πωλητής smartphone στον κόσμο αφού ξεπέρασε τη Samsung Electronics το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Η Huawei πούλησε 55,8 εκατομμύρια συσκευές, σε σύγκριση με τα 53,7 εκατομμύρια της Samsung, σύμφωνα με στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Canalys.

«Η επιχείρησή μας έχει επιδείξει εξαιρετική ανθεκτικότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε εκπρόσωπος της Huawei και πρόσθεσε: «Μέσα σε μια περίοδο άνευ προηγουμένου παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και προκλήσεων, συνεχίσαμε να αναπτύσσουμε και να προωθούμε την ηγετική μας θέση».

Οι αποστολές της εταιρείας στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 27% το 2ο τρίμηνο από το προηγούμενο έτος, αλλά η εταιρεία βελτίωσε την κυριαρχία της στην κινεζική αγορά, η οποία είχε ταχύτερη ανάκαμψη από τον κορονοϊό και όπου τώρα πωλεί πάνω από το 70% των φορητών συσκευών της.

Η Huawei δέχεται αυξανόμενη επίθεση από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο που επικαλούνται φόβους για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η κινεζική εταιρεία έχει αναπτύξει επιτυχώς την τεχνολογία 5G, η οποία θεωρείται από πολλούς ως ο κύριος μοχλός των αντιδράσεων των ΗΠΑ.


sputnik/photo unsplash