Αύριο η Πανσέληνος του Χιονιού – Τι ώρα θα είναι ορατή

Στις 24 Φεβρουαρίου θα γίνει ορατή η πανσέληνος του Φεβρουαρίου, που είναι γνωστή και ως «Πανσέληνος του Χιονιού».Πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο του 2024 και στη χώρα μας θα γίνει ορατή για λίγα μόνο λεπτά γύρω στις 18:13.

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου θα είναι μικρότερη σε μέγεθος συγκριτικά με άλλες, διότι τη χωρίζει μεγαλύτερη απόσταση από τη γη, ωστόσο σύμφωνα με τη NASA, δεν πρόκειται να είναι λιγότερο εντυπωσιακή.


Η εμφάνισή της θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Γιορτής των Φαναριών, που αποτελεί μέρος των εορτασμών του κινεζικού νέου έτους.

Η «Πανσέληνος του Χιονιού» έχει πάρει το όνομά της από την φυλή Algonquin «εξαιτίας των βαριών χιονοπτώσεων που πέφτουν αυτή την εποχή», σύμφωνα με τη NASA.

Μετά τη «Σελήνη του Χιονιού», θα ακολουθήσει η «Σελήνη του Σκουληκιού» στις 25 Μαρτίου, η οποία θα προκαλέσει μια ημισφαιρική έκλειψη. Στις 8 Απριλίου θα έχουμε μια ολική έκλειψη ηλίου, η οποία θα είναι ορατή στη Βόρεια Αμερική, στο Μεξικό και στον Καναδά. Το τμήμα της γήινης επιφάνειας από το οποίο είναι ορατή η ολική έκλειψη ονομάζεται διαδρομή ολικότητας και θα έχει πλάτος 185 χιλιόμετρα.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί