Ασπρόπυργος: Ποιο εργαλείο χρησιμοποίησε ο 15χρονος για να “φτιάξει” γυμνές φωτογραφίες – Σε συναγερμό οι Αρχές

Ο 15χρονος δράστης που συνελήφθη από τις Αρχές στον Ασπρόπυργο, επειδή έκλεψε φωτογραφίες δύο ανήλικων κοριτσιών από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, τις επεξεργάστηκε ώστε να εμφανίζονται γυμνές και τις έστειλες σε συμμαθητές του. Μάλιστα όπως αναφέρεται για να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες χρησιμοποιήσε ένα νέο «εργαλείο» του κυβερνοχώρου.

Η ύπαρξη της εφαρμογής έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς επιτρέπει μέσω τεχνητής νοημοσύνης την αφαίρεση των ρούχων από οποιαδήποτε φωτογραφία.

H αμφιλεγόμενη εφαρμογή

Ουσιαστικά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή αυτή σκανάρει τις εικόνες και μέσω συγκεκριμένου αλγορίθμου, αντιλαμβάνεται, το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος που ταιριάζει σε κάθε εικονιζόμενο. Με τον τρόπο αυτό κατασκευάζει εικόνα γυμνού σώματος που φαίνεται άκρως ρεαλιστική, τόσο ώστε να νομίζουν όσοι βλέπουν τη φωτογραφία ότι είναι αληθινή.

Ο ιστότοπος έχει καταγράψει περισσότερες από 38 εκατομμύρια επισκέψεις από τις αρχές του 2021. Μάλιστα, πέντε εκατομμύρια την επισκέφθηκαν μόνο τον Ιούνιο, σύμφωνα με το BBC. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα κλικς και ακολουθούν η Ταϊλάνδη, η Ταϊβαν, η Γερμανία και η Κίνα.

«Η αποστολή του είναι να κάνει όλα τα αντρικά όνειρα πραγματικότητα», όπως αναφέρεται στη σελίδα στο Twitter.

H ίδια η ιστοσελίδα μέσω Twitter ισχυρίζεται πως δεν αποθηκεύει τις ψεύτικες φωτογραφίες που δημιουργεί. Κάθε χρήστης έχει όριο μία εικόνα κάθε δύο ώρες, ωστόσο πληρώνοντας με κρυπτονομίσματα μπορεί να το παρακάμψει. «Είναι άγνωστο ποιος βρίσκεται πίσω από τον ιστότοπο, ο οποίος είναι γεμάτος ορθογραφικά και συντακτικά λάθη», ανέφερε η δημοσιογράφος της HuffPost, Jesselyn Cook.

Το χρονικό

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων, που διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο ανήλικος, αφού πρώτα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας και για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος αφού πρώτα προέβη στην υποκλοπή φωτογραφιών δύο ανήλικων κοριτσιών από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, τις επεξεργάστηκε μέσω προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών, ώστε να φαίνονται οι εικονιζόμενες γυμνές. Στη συνέχεια, απέστειλε τις επεξεργασμένες φωτογραφίες σε κοινή συνομιλία που είχε με τρεις τουλάχιστον συμμαθητές του χρησιμοποιώντας την ίδια εφαρμογή.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί