Απογειώνεται η αποστολή της NASA σε αστεροειδή που λέγεται ότι αξίζει 10 τετράκις εκατομμύρια δολάρια!!

Ο διαστημικός ανιχνευτής της NASA σε έναν αστεροειδή πλούσιο σε μέταλλα αξίας 10 τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, είναι καθ' οδόν.

Η αποστολή Psyche απογειώθηκε στις 13 Οκτωβρίου στις 10:19 π.μ. EDT από το Launch Complex 39A στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα πάνω από έναν πύραυλο SpaceX Falcon Heavy.

Η σημερινή εκτόξευση έγινε μετά από 24ωρη αναμονή λόγω κακοκαιρίας στο ακρωτήριο Κανάβεραλ. Το διαστημόπλοιο απογειώθηκε κατά τη διάρκεια του παραθύρου εκτόξευσης του ενός δευτερολέπτου χωρίς σοβαρό ατύχημα και πέτυχε διαχωρισμό σε δεύτερο στάδιο περίπου στα 5 λεπτά.


Μία ώρα μετά την εκτόξευση, το ρομποτικό διαστημόπλοιο διαχωρίστηκε από τον ενισχυτή και στις 11:50 π.μ. EDT Mission Control δημιούργησε αμφίδρομες επικοινωνίες μέσω του συγκροτήματος Deep Space Network της NASA στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

Ο ανιχνευτής είναι τώρα καθ’ οδόν προς τον συνονόματό του, τον αστεροειδή Ψυχή, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μέταλλα. Εκτός από την επιστημονική του αξία, η δυνατότητα εξόρυξης τέτοιων αστεροειδών θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην οικονομία της Γης.

Ωστόσο, όλα αυτά πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Αύγουστο του 2029, όταν το Psyche μπει σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή πλάτους 173 μιλίων (279 km).

«Είπαμε «αντίο» στο διαστημόπλοιό μας, το κέντρο τόσων πολλών εργασιακών ζωών για τόσα χρόνια – χιλιάδες άνθρωποι και μια δεκαετία», δήλωσε η Lindy Elkins-Tanton, επικεφαλής ερευνήτρια Psyche στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Tempe. “Αλλά δεν είναι πραγματικά μια γραμμή τερματισμού, είναι μια γραμμή εκκίνησης για τον επόμενο μαραθώνιο. Το διαστημόπλοιό μας ξεκινά για να συναντήσει τον αστεροειδή μας και θα καλύψουμε άλλο ένα κενό στη γνώση μας – και χρώμα σε άλλο είδος κόσμου στο ηλιακό μας σύστημα. “

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί