Απίστευτο αστρονομικό ατύχημα: Μετεωρίτης χτύπησε γυναίκα που έπινε καφέ με μια φίλη

Σε ένα σπάνιο αστρονομικό ατύχημα, ένας μετεωρίτης χτύπησε μια γυναίκα την ώρα που εκείνη ήταν απασχολημένη απολαμβάνοντας τον καφέ της με μια φίλη της στη Γαλλία.

Το απίστευτα σπάνιο περιστατικό αναφέρθηκε από το χωριό Αλσατία που βρίσκεται στην ανατολική Γαλλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Les Dernières Nouvelles d’Alsace (DNA), η γυναίκα καθόταν έξω σε μια βεράντα και κουβέντιαζε με τη φίλη της όταν ένα μυστηριώδες βότσαλο την χτύπησε στα πλευρά στις 6 Ιουλίου. Μετά από αυτό, η γυναίκα είπε ότι άκουσε έναν δυνατό θόρυβο.

«Άκουσα ένα μεγάλο «Βoom» να έρχεται από την ταράτσα δίπλα μας. Στο δεύτερο που ακολούθησε, ένιωσα ένα χτύπημα στα πλευρά. Νόμιζα ότι ήταν ζώο, νυχτερίδα!». είπε η γυναίκα, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων. «Σκεφτήκαμε ότι ήταν ένα κομμάτι τσιμέντου, αυτό που εφαρμόζουμε στα πλακάκια κορυφογραμμής. Αλλά δεν είχε το χρώμα.

Δήλωσε ότι ο μικρός διαστημικός βράχος αναπήδησε από την οροφή και χτύπησε το στήθος της, αφήνοντάς το λίγο μελανιασμένο. Η γυναίκα, της οποίας η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, πήγε αργότερα τον βράχο στον γεωλόγο Δρ Τιερί Ρέμπμαν, ο οποίος τον εξέτασε και επιβεβαίωσε ότι έχει εξωγήινη προέλευση.

Ο γεωλόγος δήλωσε ότι ένα μείγμα σιδήρου και πυριτίου βρισκόταν μέσα στον μετεωρίτη, κάτι που δεν είναι σπάνιο από μόνο του. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σπάνιο να δεις μετεωρίτης να χτυπά ένα άτομο.

«Το να βρεις έναν μετεωρίτη είναι ήδη ασυνήθιστο, αλλά το να είσαι σε άμεση επαφή και να πέσει πάνω σου, είναι αστρονομικά σπάνιο», δήλωσε ο Δρ Ρέμμαν.

Σπάνιο να ανακαλύψεις μετεωρίτες σε μέρη όπως η Γαλλία


Δήλωσε ότι είναι ακόμη πιο σπάνιο να ανακαλύπτουμε μετεωρίτες σε εύκρατες κλιματικές ζώνες όπως η Γαλλία. Στην πραγματικότητα, τον 21ο αιώνα, οι αξιωματούχοι έχουν καταγράψει μόνο πέντε περιπτώσεις μετεωριτών που προσγειώθηκαν στη Γαλλία.

«Είναι πολύ σπάνιο, στα εύκρατα περιβάλλοντά μας να τα βρούμε. Συγχωνεύονται με άλλα στοιχεία. Από την άλλη πλευρά, σε ένα περιβάλλον της ερήμου, μπορούμε να τα βρούμε πιο εύκολα», δήλωσε ο Δρ Rebmann, ο οποίος συνέστησε περαιτέρω στους επιστήμονες να μελετήσουν τον βράχο για να προσδιορίσουν την προέλευσή του.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ενός ατόμου που χτυπήθηκε από μετεωρίτη σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από σχεδόν 70 χρόνια. Το περιστατικό αφορούσε την Ann Hodges από τη Sylacauga της Αλαμπάμα, η οποία χτυπήθηκε από έναν πέτρινο μετεωρίτη 8 λιβρών που συνετρίβη στην οροφή της τον Νοέμβριο του 1954. Η πρόσκρουση του μετεωρίτη άφησε τη γυναίκα με σοβαρούς μώλωπες.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί